Διάβασε σε 3 λεπτά 1 καλό λόγο να ξεκινήσεις την κηπουρική

Μαζί με την άνοιξη φούντωσε το ενδιαφέρον σου για τα φυτά και αποφάσισες να ξεκινήσεις την κηπουρική; Δεν θα μπορούσες να καλύτερο χόμπι!

10.04.2019

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

κηπουρική φυτά λουλούδια άνοιξη

Αν δεν φυτέψεις τώρα μικρά φυτά σε  χαριτωμένες γλάστρες πότε θα το κάνεις; Πάρε απόφαση να ξεκινήσεις την κηπουρική και εκτός από τη διάθεση θα βελτιωθεί και η υγεία σου.

Κηπουρική = καλύτερη υγεία

Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει έρευνα της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η οποία αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που ζουν σε πιο πράσινα περιβάλλοντα παρουσιάζουν ποσοστά θνησιμότητας κατά 12 τοις εκατό μικρότερα από τις γυναίκες που ζουν σε σπίτια με λιγότερα φυτά.

Η έρευνα που είχε διάρκεια οκτώ χρόνια και εξέτασε περισσότερες από 100.000 γυναίκες, παρουσίασε μάλιστα ότι αυτές που ζούσαν περιτριγυρισμένες από πράσινο είχαν και βελτιωμένη ψυχική υγεία. Μικρότερα ποσοστά κατάθλιψης και η ευκαιρία να ανεβάσεις όλο το πράσινο σαλόνι σου στο Instagram; Σε ευχαριστούμε Χάρβαρντ.

Διάβασε επίσης: Διατήρηση τροφίμων: Πώς να μη βγάλουν φύτρες οι πατάτες, να μη μουχλιάσει το τυρί και να φτιάξεις παγάκια με λάδι και μυρωδικά

Διάβασε επίσης: 5 σοβαρά προβλήματα υγείας από την καθιστική ζωή – και τι μπορείς να κάνεις

Και το Shape tip της ημέρας

Αν δεν είσαι τόσο έτοιμη να ξεκινήσεις την κηπουρική, φτιάξε έναν μικρό κήπο μυρωδικών στην κουζίνα σου. Ο μαϊντανός, ο δυόσμος, το θυμάρι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι φυτά που δεν θα σε προδώσουν αφού συνήθως «πιάνουν» και θεριεύουν χωρίς πολλή περιποίηση. Επιπλέον, θα έχεις πάντα φρέσκα μυρωδικά στην κουζίνα για τις σαλάτες και το φαγητό σου.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece