Αποχαιρετάμε το brunch και καλωσορίζουμε το drunch που κάνει θραύση

Τι 'ν' τούτο πάλι;

drunch iStock

Μήπως βαρέθηκες το brunch; Κανένα πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν την εξερεύνηση νέων τόπων, γεύσεων και γαστρονομικών προσφορών. Μια από τις τελευταίες τάσεις που προκαλεί αίσθηση είναι το drunch, μια έννοια που συνδυάζει συνταγές σε μίνι μορφή με την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση και απόλαυση μετά τη δουλειά. 

Τι είναι το drunch;

Ο όρος drunch προέρχεται από τον συνδυασμό των αγγλικών λέξεων dinner (δείπνο) και lunch (γεύμα ή μεσημεριανό γεύμα). Αυτή η γαστρονομική έννοια έχει αποκτήσει δημοτικότητα σε αρκετές χώρες, όπως η Ισπανία, ως ένας τρόπος για να απολαύσεις ένα ελαφρύ γεύμα και να κοινωνικοποιηθείς κατά τη διάρκεια του απογεύματος, ειδικά μετά τη δουλειά. Το "μεσημεριανό" χαρακτηρίζεται από την προσφορά μικρών μερίδων ζουμερών αλλά ανεπίσημων συνταγών, σχεδιασμένων να μοιράζονται μεταξύ φίλων ή συναδέλφων.

Προέλευση και εξέλιξη του drunch

Η έννοια του drunch έχει τις ρίζες της στο παραδοσιακό σνακ-δείπνο, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη εκδοχή. Προέκυψε ως απάντηση στην ανάγκη να απολαύσει κανείς ένα ελαφρύ αλλά ικανοποιητικό γεύμα μετά την εργάσιμη ημέρα, χωρίς την τυπικότητα ενός παραδοσιακού δείπνου. Με την πάροδο του χρόνου, το drunch έχει αποκτήσει δημοτικότητα και έχει γίνει μια ανθηρή γαστρονομική τάση στην Ισπανία και σε άλλες χώρες.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i