Οι 5 τροφές με πρωτεϊνη για να χάσεις κιλά μετά τα 40

Το να διατηρήσεις μία καλή σιλουέτα μετά τα 40 δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη υπόθεση.

εμμηνοπαυση_διατροφη Istock

Ας είμαστε ειλικρινής! Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ακατόρθωτο. Η θέληση για βελτίωση και η συνειδητοποίηση ότι το σώμα αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου, είναι αρκετά για να σε πείσουν ότι πρέπει να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή.

Καθώς μεγαλώνεις, παίρνεις περισσότερα- και πιο εύκολα- κιλά από όσο μπορείς να τα χάσεις. Φυσικά, υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό το φαινόμενο, αφού ο μεταβολισμός γίνεται όλο και πιο αργός με το πέρας του χρόνου, ενώ ταυτόχρονα χάνεις μυική μάζα. Ο παραπάνω συνδυασμός είναι μία επιτυχημένη συνταγή για... αύξηση του βάρους σου!

Δεν χρειάζεται, όμως, πανικός αφού η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορεί να χαρίσει στο σώμα σου υγεία και ευεξία σε κάθε ηλικία. Είναι στο χέρι σου να διατηρήσεις μία κομψή σιλουέτα μετά τα 40 και οι πρωτεϊνούχες τροφές είναι σύμμαχος σε αυτό το ταξίδι.

Διάβασε επίσης: Πρωτεΐνη αρακά: Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;

Οι 5 τροφές με πρωτεΐνη για να χάσεις κιλά μετά τα 40

Ίσως, να αναρωτιέσαι γιατί να επενδύσεις σε μία διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη, αλλά η απάντηση είναι απλή. 
Αυτή η θρεπτική ουσία βοηθά στη δημιουργία και τη διατήρηση της υγείας του σώματός σου. Η πρωτεΐνη συμβάλλει στην υγεία των οστών, των μυών και του δέρματός σου. Επιπλέον, είναι βασικός παράγοντας στη διατροφή σου εάν θέλεις να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος ή να χάσεις τα περιττά κιλά.

τροφες_με_πρωτεινη
Istock

Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς είναι γεμάτα με πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυγών ως πρωτεϊνική τροφή μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να αισθάνονται κορεσμό και να αισθάνονται χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Φασόλια

Τα όσπρια και τα φασόλια όπως ο αρακάς, οι φακές και τα ρεβίθια είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών υδατανθράκων. Σύμφωνα με το WebMD, τα φασόλια βοηθούν το σύστημά σου να κινείται. Σε έρευνα του WebMD αποκαλύφθηκε ότι τα υπέρβαρα άτομα που ακολούθησαν μια δίαιτα γεμάτη πρωτεΐνη έχασαν περισσότερα κιλά τρώγοντας φασόλια ως κύρια πηγή πρωτεΐνης.

Τα φασόλια είναι μια πολύ σημαντική τροφή πρωτεΐνης για άτομα που είναι vegan ή χορτοφάγοι.

Θαλασσινά

Τα θαλασσινά είναι μία εξαιρετική επιλογή για να προσθέσεις την πρωτεΐνη στο καθημερινό σου μενού. Μερικά εξαιρετικά παραδείγματα είναι ο σολομός, η πέστροφα και τα οστρακοειδή. Ο σολομός είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που είναι απαραίτητα για την υγεία.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Τόσο οι ξηροί καρποί όσο και οι σπόροι είναι μία ιδανική προσθήκη σε άλλες εξίσου θρεπτικές τροφές όπως στο πλιγούρι βρώμης, στην μεσημεριανή σου σαλάτα, στο πιάτο με θαλασσινά ή πραγματικά οποιοδήποτε γεύμα έχεις στην διατροφή σου.

Περιέχουν τέτοια θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, μέταλλα και υγιή λίπη, τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους καθώς κρατά τα άτομα χορτάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι, όμως, σημαντικό να τα τρως με μέτρο, καθώς οι πάρα πολλοί ξηροί καρποί μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

Σόγια

Τα προϊόντα σόγιας είναι γεμάτα πρωτεΐνη και αξίζουν μία θέση στην καθημερινή διατροφή σου. Αυτές οι τροφές έχουν συνδεθεί με μειωμένη όρεξη και υποστηρίζουν την απώλεια βάρους. Είναι μια καταπληκτική φυτική πρωτεΐνη που πρέπει να συμπεριλάβεις άμεσα στη διατροφή σου.

Διάβασε επίσης: 21 τροφές με πρωτεΐνη χωρίς λιπαρά που θα σε χορτάσουν και θα βοηθήσουν το αδυνάτισμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i