Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με αυτά τα 8 τρόφιμα

Εάν έχεις κυτταρίτιδα σε σημεία που δεν θα ευχόσουν να μην έχεις, τότε πρόσθεσε στη διατροφή σου τα παρακάτω 8 τρόφιμα.

κυτταρίτιδα_διατροφη Istock

Η κυτταρίτιδα είναι πολύ κοινή, καθώς σχεδόν το 80 με 90% των γυναικών εμφανίζουν κατά την διάρκεια της ζωής τους. Εμφανίζεται συνήθως μετά τα 25 και είναι πιο σύνηθες για το γυναικείο φύλο, λόγω κατανομής του λίπους.

Η προδιάθεση για ανάπτυξη της κυτταρίτιδας είναι κατά κύριο λόγω κληρονομικό ζήτημα, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η διατροφή, το βάρος, οι ορμόνες που επηρεάζουν την εμφάνισή της.

Έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνεις πως ενώ δεν μπορείς να αλλάξεις την κληρονομική σου διάθεση , μπορείς να αλλάξεις την διατροφή και την σωματική σου κατάσταση.

Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα μέταλλα, σε συνδυασμό με άσκηση και σταθερό βάρος, είναι ο συνδυασμός για να δεις την κυτταρίτιδα να ελαττώνεται στο μέγιστο. Μία γυναίκα που τρέφεται σωστά και, φυσικά, ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση της κυτταρίτιδας, και να ελαττώσει αισθητά τα ενοχλητικά της σημάδια.

Διάβασε επίσης: Δέκα βήματα για σφριγηλό και νεανικό σώμα

Εξαφάνισε την κυτταρίτιδα με αυτά τα 8 τρόφιμα 

κυτταρίτιδα_διατροφή
Istock

Φακές

H πρόσληψη φυτικών ινών είναι ένας φυσικός τρόπος να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις ένα λείο και λαμπερό δέρμα. Οι φάκες, όπως και άλλα όσπρια, έχουν μία ικανοποιητική περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ( 8 γρ, φυτικών ινών σε 100 γρ, φακές).

Μανιτάρια

Ta μανιτάρια είναι το " κρέας" των φυτοφάγων και προσφέρουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να τα προσθέσεις στη σαλάτα, στο ρύζι, ακόμη και στα όσπρια για ένα πλήρες θρεπτικό γεύμα. Ακολουθώντας μία ολοκληρωμένη διατροφή προλαμβάνεις την εμφάνιση της κυτταρίτιδας και την θαμπή όψη.

Βατόμουρα

Τα βατόμουρα έχουν την φυτοχημική ουσία, ανθοκυανίνες, οι οποίες προσδίσουν το γνωστό μωβ- μπλε χρώμα και συναντώνται σε πολλές ποικιλίες μούρων, και άλλων φρούτων. Οι ανθοκυανίνες μαζί με την βιταμίνη C των βατόμουρων ενισχύουν τις ίνες του κολλαγόνου, ενώ παράλληλα το προστατεύουν από την διάσπασή του. Τα βατόμουρα είναι ένα από τα super foods που καταπολεμούν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας από μέσα προς τα έξω.

Αχλάδια

Το πράσινο φρούτο είναι ένα από τα κορυφαία φρούτα σε περιεκτικότητα φυτικών ινών, το οποίο δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού και σε αποτρέπει από την κατανάλωση extra θερμίδων. Μία διατροφή με φρούτα που χαρίζει, επίσης, ενυδάτωση είναι ένας φυσικός τρόπος να απομακρύνεις την εχνολητική κυτταρίτιδα και να αποκτήσεις ένα λαμπερό και λείο δέρμα.

Λάχανο

Όσοι καταναλώνουν μη αμυλούχα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο φαίνεται να έχουν χαμηλότερο σπλαχνικό λίπος, σύμφωνα με έρευνα του Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Αβοκάντο

Σύμφωνα με έρευνες η κατανάλωση αβοκάντο ενισχύει την ελαστικότητα και την σφριγγηλότητα της επιδερμίδας. Το πιο viral φρούτο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, και το αγαπημένο όσων ακολουθούν μία υγιεινή διατροφή φαίνεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την γενική υγεία του σώματος και την όψη του δέρματος.

Μπανάνες

Το κάλιο που συναντάς στις μπανάνες είναι το ιδανικό συστατικό για την εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Το κάλιο είναι μέταλλο που σχετίζεται με την αντιμετώπιση του πρηξίματος και της κατακράτησης, γεγονός που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι ένα ακόμη τρόφιμο που περιέχει κάλιο και βοηθά στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας. Πρόσθεσέ το στο καθημερινό σου μένου και δες την επιδερμίδα σου να αλλάζει προς το καλύτερο.

Διάβασε επίσης: Κυτταρίτιδα - χαλάρωση: Γιατί το dry brushing είναι η ιδανική τεχνική για να τα αντιμετωπίσεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i