Πρωτεϊνική πίτσα με "ζύμη" φτιαγμένη από κοτόπουλο!

Ένα έξυπνο swap για να μειώσεις τους υδατάνθρακες και τις θερμίδες.

Πρωτεϊνική πίτσα

Η πίτσα είναι ιταλικής προέλευσης, βρίσκεται, όμως, ανάμεσα στα δημοφιλέστερα γεύματα παγκοσμίως. Το λαχταριστό πιάτο με την αφράτη ζύμη και την γευστική επικάλυψη από τυρί μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις του καθενός, και αυτό είναι, μάλλον, το μυστικό που το κρατάει στην κορυφή της λίστας με τα πιο αγαπημένα φαγητά.

Η ζύμη, η σάλτσα και η μοτσαρέλα αποτελούν την βάση του ιταλικού πιάτου, ενώ όλα τα υπόλοιπα υλικά μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τις προτιμήσεις σου. Ωστόσο, στην σημερινή εποχή, τα πιάτα που περιέχουν υδατάνθρακες έχουν χαρακτηρισθεί ως ακατάλληλα για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος και αυτό έχει τοποθετήσει την πίτσα ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά γεύματα.

Η αφράτη ζύμη της πίτσας είναι ο πυλώνας του ιταλικού φαγητού, και πράγματι προσθέτει extra θερμίδες σε συνδυασμό με το τυρί. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις ένα ή δύο κομμάτια κατά την διάρκεια της προσπάθειάς σου να χάσεις βάρος. Άλλωστε το μέτρο είναι το "κλειδί" της επιτυχίας!

Τώρα, όμως, σου βρήκαμε την πιο "έξυπνη" και λαχταριστή συνταγή για πίτσα, χωρίς extra θερμίδες. Πλέον, μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γεύμα χωρίς ενοχές και χωρίς να μετράς κομμάτια, αφού η παρακάτω συνταγή αντικαθιστά την κλασσική ζύμη με ένα πιο υγιεινό και θρεπτικό υλικό.

Διάβασε επίσης: Αυτή η λαχταριστή Κις Λορέν είναι ιδανική για την υγεία του εντέρου σου

Φτιάξε την πρωτεϊνική πίτσα για απώλεια βάρους χωρίς στερήσεις

συνταγη_πιτσα
Istock

Η πρωτεϊνική πίτσα χωρίς extra θερμίδες δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό του Instagram feelgoodfoodie και είναι η ιδανική πρόταση για εσένα που θέλεις να χάσεις κιλά χωρίς στερήσεις.

Η συνταγή έχει όλα τα υλικά του αγαπημένου σου γεύματος, εκτός από το κλασσικό φύλλο ζύμης. Ο λογαριασμός του instagram προτείνει να αντικαταστήσεις το φύλλο ζύμης από αλεσμένο κοτόπουλο και να γλυτώσεις τις extra θερμίδες, ενώ απολαμβάνεις το λαχταριστό κομμάτι πίτσας σου. 

Επιπλέον, το κοτόπουλο είναι γνωστό για την περιεκτικότητά σου σε πρωτεΐνη, συνεπώς είναι ένα, εξίσου θρεπτικό γεύμα για όλη την οικογένεια.

 

Συστατικά

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
  • ¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • ¼ φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι σάλτσα πίτσας
  • 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • ¼ φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

 Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους  200 βαθμούς. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπάς τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να αλεσθούν καλά και να μοιάζουν με μία παχύρρευστη πάστα.

Στη συνέχεια, μεταφέρεις το αλεσμένο κοτόπουλο σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και προσπαθείς να του πάρεις την υπερβολική υγρασία. Σε ένα μπολ ανακατεύεις την πάστα του κιμά που έκανες από το κοτόπουλο μαζί με την παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα, τα ιταλικά καρυκεύματα, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

Προσθέτεις το αυγό και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα στρώνεις στο ταψί που θα χρησιμοποιήσεις μια λαδόκολλα. Τοποθετείς το μείγμα κοτόπουλου στο έτοιμο φύλλο ψησίματος και πλάθεις την ζύμη από κοτόπουλο με τα χέρια σου για να δώσεις το σχήμα της πίτσας. Αφήνεις την πίτσα να ψηθεί στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και περιμένεις να ροδίσει ελαφρώς γύρω από τις άκρες. Τότε, την βγάζεις από το φούρνο και την αφήνεις να κρυώσει ελαφρώς.

Σε αυτό το σημείο, απλώνεις τη σάλτσα που αγόρασες ή έφτιαξες πάνω στην πίτσα από κρούστα κοτόπουλου. Πασπαλίζεις με το τυρί μοτσαρέλα πάνω από τη σάλτσα και τοποθετείς τις πιπεριές σε φέτες, το κόκκινο κρεμμύδι, τα ντοματίνια και τις μαύρες ελιές πάνω από το τυρί. Τέλος, ψήνεις την πίτσα για μερικά ακόμη λεπτά (10 λεπτά) ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει. Κόβεις σε φέτες το λαχταριστό σου γεύμα και σερβίρεις ζεστό.

Διάβασε επίσης: Το μυστικό για τέλειες πατάτες στο φούρνο σαν τηγανητές

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i