Αυτή η λαχταριστή Κις Λορέν είναι ιδανική για την υγεία του εντέρου σου

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του εντέρου σου.

συνταγη_κις_λορεν Istock

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι κις Λορέν γεμάτη με φρέσκα λαχανικά, σολομό και σπαράγγια. Παρότι, έχουμε ταυτίσει αυτό το γεύμα με την γλυκιά εκδοχή του, οι αλμυρές προτάσεις που θα βρεις στο διαδίκτυο θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Επιπλέον, η παρακάτω συνταγή είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις μόνος σου ή με την οικογένειά σου. Έχει θρεπτικά συστατικά χάρη στο ψάρι και τα λαχανικά, ενώ ταυτόχρονα είναι άκρως χορταστικό.

Το μυστικό της συνταγής είναι το χωρίς γλουτένη αλεύρι που περιέχει και αποτελεί ιδανική επιλογή για την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. 

Η διατροφή επηρεάζει τη σύνθεση της μικροχλωρίδας του εντέρου και την υγεία του ξενιστή, ιδιαίτερα σε ασθενείς που πάσχουν από ασθένειες που σχετίζονται με τα τρόφιμα. Η μόνιμη δυσανεξία στη γλουτένη και η μόνη θεραπεία για τους ασθενείς είναι η τήρηση μιας δια βίου δίαιτας χωρίς γλουτένη. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, αλεύρι χωρίς γλουτένη και σε συνδυασμό με τις θρεπτικές τροφές της παρακάτω κις Λορέν ( σολομό, σπαράγγια, μπιζέλι) έχεις την τέλεια συνταγή για την καλή λειτουργία του εντέρου σου.

Διάβασε επίσης: Δύο συνταγές για καλοκαιρινά και υγιεινά λαδερά

Αυτή η λαχταριστή Κις Λορέν είναι ιδανική για την υγεία του εντέρου σου

συνατγη_κις_λορεν
Istock

Καπνιστός σολομός, σπαράγγια, αρακάς & πράσο

Συνταγή για 6–8 κομμάτια

Συστατικά για τάρτα: 850 γρ. αλεύρι καφέ ρυζιού

  • 100 γρ. άμυλο πατάτας
  • 50 γρ. κορν φλάουρ χωρίς γλουτένη 
  •  7 γρ. ξανθάνη

Εκτέλεση: Κοσκίνισε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και μετά ανακάτεψε καλά για να βεβαιωθείς ότι έχουν αναμειχθεί καλά.

Για τη γέμιση:

  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. έτοιμη ζύμη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια αλμυρή ζαχαροπλαστική με λεπτή κρούστα
  • ⅔ φλιτζάνι (90γρ. ) μπιζέλια
  • 300 γρ. σολομός καπνιστός
  •  1 ματσάκι ξεφλουδισμένα σπαράγγια, τα άκρα κομμένα
  • 1 χούφτα φύλλα άνηθου
  •  χοντροκομμένο αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1¼ φλιτζάνι (310 ml) μονή (αγνή) κρέμα

 Εκτέλεση: Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C (170°C με αέρα) με τη σχάρα στη μέση του φούρνου και στρώνεις ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.Αλείφεις με σπρέι λαδιού ή βούτυρο στο περίγραμμα. Στη συνέχεια, σοτάρεις το πράσο σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, αποσύρεις από τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει. Τοποθετείς την παγωμένη ζύμη που αγόρασες σε αλευρωμένη επιφάνεια και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ανοίγεις τη ζύμη σε δίσκο 36 εκ. πάχους περίπου 5 χιλιοστών. Τοποθετείς απαλά τη ζύμη πάνω από το δαχτυλίδι κις και την αφήνεις να πέσει μέσα στη φόρμα. Πίεσε ελαφρά τη ζύμη στο σχήμα της φόρμας και κόψε την στο πάνω μέρος του δακτυλίου, αφήνοντας περίπου 2 mm στην άκρη για να επιτρέψεις τη συρρίκνωση κατά το ψήσιμο.

 Άπλωσε ομοιόμορφα το ψημένο πράσο πάνω από τη βάση της ζύμης, στη συνέχεια πρόσθεσε τον αρακά, τον καπνιστό σολομό και τα σπαράγγια. Πασπαλίζεις τον ψιλοκομμένο άνηθο και αλατοπιπερώνεις.

 Χτυπάς τα αυγά και την κρέμα γάλακτος μαζί σε ένα μπολ και τα περιχύνεις. Ψήσε για 45–50 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφαιρείς το ταψί από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσει ελαφρά.

Για να σερβίρεις, τοποθετείς ένα ανεστραμμένο πιάτο πάνω από την κις λορέν σου και αναποδογυρίζεις. Κόβεις και σερβίρεις.

Διάβασε επίσης:  Καλοκαιρινή συνταγή για λαχταριστούς μελιτζανοκεφτέδες σε χρόνο dt

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i