Οι μελιζτάνες βρίσκονται σε αφθονία αυτή την περίοδο του χρόνου και είναι γνωστές για την υπέροχη υφή και την λαχταριστή τους γεύση. Μπορείς να τις καταναλώσεις μόνες τους, στο φούρνο ή στο τηγάνι, αλλά μπορείς να φτιάξεις και την γνωστή μελιζτανοσαλάτα που δεν λείπει από κανένα οικογενειακό τραπέζι.
Εκτός από γευστικές, οι μελιτζάνες έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το χαρακτηριστικό τους χρώμα, ωφείλεται στις ανθοκυανίνες, έναν τύπο χρωστικής με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οπότε, καταλαβαίνεις ότι είναι πολλαπλά τα οφέλη της μελιτζάνας στην γενική υγεία του σώματός σου.
Τα λαχανικά εποχής είναι κατάλληλα για μια ισορροπημένη διατροφή με όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σου. Η μελιτζάνα είναι ένα από αυτά, και αξίζει να την προσθέσεις στο διατροφολόγιο σου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Μερικά από τα οφέλη της μελιτζάνας στην υγεία σου:
- Προστατεύει το καρδιαγγειακό σου σύστημα
- Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες
- Βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου
- Βοηθά στην απώλεια βάρους
- Βελτιώνει την όραση
Διάβασε επίσης: Homemade: Πεντανόστιμη τυρόπιτα σε 20 λεπτά με 4 μόνο υλικά
Καλοκαιρινή συνταγή για λαχταριστούς μελιτζανοκεφτέδες σε χρόνο dt
Παρακάτω, θα βρεις την πιο εύκολη και γευστική συνταγή για να φτιάξεις καλοκαιρινούς μελιτζανοκεφτέδες. Ο λογαριασμός keep_eat_healthy στο Instagram δημοσίευσε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής δίνοντας μία υπέροχη πρόταση για το μεσημεριανό σου γεύμα.
Είναι τόσο εύκολη στην εκτέλεσή της, που σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου καλοκαιρινό γεύμα. Επιπλέον, είναι ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσεις τα λαχανικά στην διατροφή σου.
Υλικά για καλοκαιρινούς μελιτζανοκεφτέδες:
- 1kg μελιτζάνες φλάσκες ωμές
- 250gr πιπεριές Φλωρίνης
- 400gr κρεμμύδι ξερό
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι δυόσμο
- 6 κλωνάρια θυμάρι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 αυγά
- 100gr γραβιέρα
- 100gr φέτα χαμηλών λιπαρών
- 5ml ξύδι
- 20ml ελαιόλαδο
- 240gr αλεύρι ολικής
- 10gr κορν φλάουρ
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Eκτέλεση:
1. Κόβεις τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβεις το κρεμμύδι και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τα αφήνεις να κρυώσουν και ψιλοκόβεις τα μυρωδικά, την πιπεριά Φλωρίνης και το σκόρδο.
3. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί, πλάθεις μπαλάκια περίπου των 80gr και τα πιέζεις ελαφριά
4. Ψήνεις στο αντικολλητικό τηγάνι για περιπου 7' από την κάθε πλευρά σε μέτρια φωτιά.
*Η συνταγή βγάζει 20-25 τεμάχια
Διάβασε επίσης: Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο (μπορείς να την καταναλώσεις και ως κυρίως γεύμα)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr