Η πιο εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με 4 υλικά

Ιδανική για ένα πρωτεϊνικό πρωινό ή για κολατσιό στη δουλειά ή το σχολείο - έτοιμη σε λίγα λεπτά.

τυρόπιτα

Η φέτα είναι από τα πιο δημοφιλή είδη τυριού στην Ελλάδα και δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Είτε στην σαλάτα είτε σε ένα σνακ, αυτό το απαλό τυροκομικό προϊόν δίνει μία μοναδική γεύση και προσφέρει απίστευτα οφέλη για την γενική υγεία του οργανισμού.

Το τυρί φέτα έχει κυρίως αλμυρή γεύση και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο. Είναι επίσης χαμηλό σε λιπαρά και αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β12 που μειώνει τη χοληστερόλη και περιέχει διάφορα απαραίτητα μέταλλα.

Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει όπως μέταλλα και και βιταμίνες, καθιστούν την φέτα μια εξαιρετική πηγή παροχής πολλών απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για να έχουμε ενέργεια και ευεξία μέσα στην ημέρα.

Η φέτα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθιστώντας την ιδανική τροφή για τη διαχείριση του βάρους. Επιπλέον, έχει ευεργετικά θρεπτικά συστατικά για την καρδιά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και σελήνιο. Ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και υπέρτασης. 

Το ασβέστιο και η πρωτεΐνη που συναντάται στην φέτα είναι δύο ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη των οστών στα παιδιά. Βέβαια, έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη ασβεστίου είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών σε όλα τα στάδια της ζωής.

Διάβασε επίσης: Τα πιο εύκολα brownies με 3 υλικά από τη διατροφολόγο

Φτιάξε το πιο εύκολο και πρωτεϊνούχο πρωινό με φέτα

φετα_τυρι
Istock

Πολλοί λογαριασμοί του TikTok έχουν δημοσιεύσει την πιο παρακάτω, εύκολη συνταγή για τυρόπιτα με 4 μόνο υλικά και την έχουν αναδείξει σε μια ακόμα viral συνταγή. Το απολαυστικό γεύμα είναι κατάλληλο για εσένα που λατρεύεις τη γεύση του τυριού στο πρωινό σου και θέλεις παράλληλα να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα boost ενέργειας.

Η εκτέλεση είναι τόσο εύκολη που μπορείς να φτιάξεις το πρωτεϊνούχο πρωινό μία ώρα πριν φύγεις για την δουλειά. Έτσι, θα απολαύσεις την τραγανή τυρόπιτα  ζεστή.

Το παρακάτω πρωινό είναι, επίσης, μία εξαιρετική πρόταση για το κολατσιό του παιδιού στο σχολείο.

 

 

Συστατικά: 

  • 50 γρ φέτα
  • 50 γρ γιαούρτι 2%
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως

Εκτέλεση:

Ρίχνεις σε ένα μπολ τα 50 γρ. φέτας την οποία έχεις τρίψει σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σου. Προσθέτεις τα 50 γρ. γιαουρτιού, το 1 αυγό και λίγο πιπέρι - αν το επιθυμείς - και ξεκινάς να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί μείγμα.

Αφού έχει πάρει μία απαλή υφή, προσθέτεις τις 2 κουταλιές αλεύρι και κάνεις πάλι ένα καλό ανακάτεμα (δεν πρέπει να γίνει πολύ ρευστό).

Παίρνεις ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και περιχύνεις μέσα το μείγμα. Με μερικές απλές κινήσεις τυλίγεις τη λαδόκολλα, ώστε να κρατάει το μείγμα και την τοποθετείς στον φούρνο. Μετά από 30- 45 λεπτά ψησίματος το πρωτεϊνούχο πρωινό είναι έτοιμο για να το απολαύσεις.

Διάβασε επίσης: Τα φυσικά smoothies πρωτεΐνης και οι καλύτερες ιδέες για πρωινό που θα σε κρατήσει

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i