Spetses Mini Marathon 2023 | Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη Shape Team

Η χαρά να τρέχεις στο Spetses Mini Marathon 2023 και να είσαι ομάδα #ShapeTeam είναι μία απίστευτη εμπειρία.

spetses_mini_marathon

Κάνοντας το δικό της styling με το ροζ T-shirt της #ShapeTeam, η Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδη, fashion designer Kkathens, stylist & content creator _heavengonnaburnyoureyes_ έτρεξε τα 5 χλμ., βίωσε την απελευθέρωση και την ισορροπία του αθλητισμού και απέδειξε ότι και ένα fashion girl έχει τη δική του θέση σε μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Κωνσταντίνα, συμμετείχες στο SMM23 και έτρεξες με τη #ShapeTeam τα 5 χλμ. Κλείσε μέσα σε λίγες λέξεις την εμπειρία σου από τη διοργάνωση και τη συμμετοχή σου στην ομάδα.

Είχα την τύχη να καλεστώ πέρυσι για πρώτη φορά στο SMM από την κυρία Κουταρέλλη και πρέπει να ομολογήσω ότι ερωτεύτηκα κάθε κομμάτι της διοργάνωσης και της εμπειρίας! Μακάρι να έχω την ευκαιρία να είμαι μέρος της ξανά και ξανά. Έχει γίνει λατρεία!

Πώς, πιστεύεις, μπορεί να βρει έκφραση μια fashion designer, stylist & content creator σε μια αθλητική διοργάνωση;

Οτιδήποτε έχει σχέση με τη μόδα αφορά την απελευθέρωση! Έτσι είναι και ο αθλητισμός, ανακαλύπτεις πτυχές σου που ίσως να μην ήξερες ότι υπάρχουν, εκφράζεσαι και γεμίζεις δύναμη για τα επόμενα. Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον τη ζωή μου χωρίς τον αθλητισμό, μου δίνει ισορροπία.

Αν και οι γονείς σου είναι γιατροί, εσύ κυνήγησες το δικό σου όνειρο και η αγάπη σου για τα υφάσματα σε οδήγησε στη δημιουργία του δικού σου fashion brand, του Κkathens, και στο μόντελινγκ. Θέλεις να μας μιλήσεις γι’ αυτή την πορεία;

Οι σπουδές μου στο σχέδιο μόδας, το πατρόν και το styling με οδήγησαν στην ενασχόληση με το μόντελινγκ προς το τέλος αυτών, καθώς είχα ανάγκη από χρήματα για να ξεκινήσω το δικό μου brand, αλλά και για να δικτυωθώ στον χώρο. Εκτιμώ απεριόριστα ό,τι μου έχει προσφέρει η δουλειά αυτή, όμως η ιδιότητά μου ήταν και παραμένει αυτή της σχεδιάστριας, στυλίστριας και content creator.

Ξεκίνησα το brand μου το 2012, έχοντας τελειώσει πλέον την πρακτική μου στο γυναικείο ρούχο και αξεσουάρ/κόσμημα. Πλέον, επικεντρώνομαι κυρίως στην κατασκευή οικολογικής γούνας μέσω του brand μου, Konstantina Konstantinidi, παράλληλα με ατομικές παραγγελίες κυριών που αγαπούν την αισθητική μου στο ρούχο.

Ελπίζω να καταφέρω να γίνω πιο οργανωτική στο μέλλον ώστε να εξελίξω ακόμα παραπάνω αυτό που αγαπώ. Η δημιουργία με κάνει ευτυχισμένη, με απελευθερώνει. Μακάρι να είχαμε περισσότερες ευκαιρίες στην Ελλάδα στον χώρο της μόδας, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά με ταλέντο.

Μέσα από το feed σου έχεις μιλήσει για τη σωματική και τη λεκτική βία που είχες υποστεί. Ποιο ήταν το feedback που δέχτηκες;

Το feedback σε τέτοιες περιπτώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι. Υπάρχει, δυστυχώς, άπειρος αριθμός νέων κοριτσιών αλλά και αγοριών που θα βρουν το θάρρος να πουν ότι πέρασαν ή περνούν από εκεί. Άτομα που δε θα φανταζόσουν καν. Από τη μία, είναι απελευθερωτικό, από την άλλη, όμως, πολύ στενάχωρο. Και ύστερα υπάρχουν οι κλασικοί που θα πουν "εσύ φταις, ήθελες και τα πάθαινες".

Θέλει γερά στομάχια η έκθεση, ιδιαίτερα στα social media, όπου όλα κρίνονται στο πόδι και τόσο εύκολα. Το ζητούμενο είναι να μην αφήνεις τίποτα να σε επηρεάσει. Είναι ένας λόγος που είμαι πολύ περήφανη για τον χαρακτήρα μου και το ποιόν μου ως άνθρωπος. Δε θα λυγίσω εύκολα σε ένα κακόβουλο ή επιφανειακό σχόλιο.

Αντίθετα, αν κάποιος θελήσει να μοιραστεί κάτι μαζί μου, είμαι πάντα εκεί για να ακούσω και να συμβουλεύσω ακόμα και κάποιον παντελώς άγνωστο.

Από την Αλεξάνδρα Παπαδάκη και τη Ζωή Αθανασιάδου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i