Η σωστή προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης

Η καλή προθέρμανση βελτιώνει τις επιδόσεις και μειώνει τις πιθανότητες τραυματισμού. Την κάνεις σωστά όμως;

γυναίκα κάνει προθέρμανση istock

Η προθέρμανση πριν από την προπόνηση υψηλής έντασης είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των τραυματισμών και την ενίσχυση της απόδοσης. Ανεξάρτητα από τη ρουτίνα προπόνησής σου, το να αφιερώσεις χρόνο σε ασκήσεις προθέρμανσης είναι απαραίτητο.

Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν αυτό το βήμα λόγω έλλειψης χρόνου ή τεμπελιάς, αγνοώντας τους κινδύνους που ενέχει, ειδικά όταν προετοιμάζονται για έντονες προπονήσεις.

Μια σωστή προθέρμανση προετοιμάζει τους μυς, τους τένοντες και τους συνδέσμους σου για σωματική άσκηση, μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού, διασφαλίζοντας ότι δε θα πας από το μηδέν στο εκατό πολύ γρήγορα. Βελτιώνει επίσης τη ροή του αίματος στους μυς και σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δυνατός, πιο ευέλικτος και πιο αποτελεσματικός.

Υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές μέθοδοι προθέρμανσης που μπορείς να εξετάσεις.

Ήπια αερόβια δραστηριότητα

Αφιέρωσε 5 έως 10 λεπτά κάνοντας αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως περπάτημα, ποδηλασία ή τζόκινγκ. Αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου για να αυξήσεις τους καρδιακούς σου παλμούς και να προωθήσεις τη ροή αίματος και οξυγόνου στους μυς και τις αρθρώσεις σου.

Δες περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i