"Η λάμψη στα μάτια του Δήμου όταν είδε το παραμύθι ήταν η αγαπημένη μου στιγμή": Η Σία Κοσιώνη για το πρώτο της βιβλίο

Στην πρώτη της προσπάθεια ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, η Σία Κοσιώνη μοιράζεται τις σκέψεις της για τη συγγραφή του παραμυθιού "Μια άλλη ιστορία".

σια

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ εξηγεί πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου, ποιο ήταν το έναυσμα και η αφορμή να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία και πώς ο γιος της έγινε ο πιο ένθερμος υποστηρικτής και κριτής της!

"Μια άλλη ιστορία" – είναι το πρώτο σας παιδικό βιβλίο – πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του;

Ήταν ένα τυχαίο γεγονός! Αφορμή για να γραφτεί η ιστορία ήταν όταν μου ζήτησε το σχολείο του γιου μου να μιλήσω για τη δουλειά μου. Τότε αναρωτήθηκα πώς να μιλήσω για τη δημοσιογραφία και τις ειδήσεις σε παιδιά 5 ετών; Έτσι μου ήρθε η ιδέα να το κάνω με ένα παραμύθι!

Ήταν κάτι που το θέλατε καιρό;

Ήταν κάτι της στιγμής. Δεν είχα σκοπό να το εκδώσω. Η ιδέα να κυκλοφορήσει ως βιβλίο ήταν του υπερδραστήριου και ταλαντούχου Γιώργου Λεμπέση που έχτισε πρόσφατα τη Lebee Publications. Μου το πρότεινε και είπα "γιατί όχι;"

Πόσο σας επηρέασε στο να γράψετε το βιβλίο το γεγονός ότι είστε μαμά και εσείς;

Δεν νομίζω ότι θα έγραφα ποτέ παιδικό βιβλίο αν δεν ήμουν μητέρα. Ούτε θα μου είχε περάσει από το μυαλό, ούτε και θα τα κατάφερνα κιόλας.

Πώς φάνηκε στο γιο σας η ιδέα να γράψετε βιβλίο; Του αρέσει να το διαβάζει;

Ο γιος μου όπως σας είπα ήταν η αφορμή για να γραφτεί αυτό το βιβλίο. Ήταν τόσο ενθουσιασμένος που η μαμά του θα διάβαζε ένα δικό της παραμύθι στους συμμαθητές του που με έβαζε να το διαβάζω συνέχεια. Όταν όμως το είδε τυπωμένο -με αφιέρωση σε εκείνον- τότε ήταν που ξετρελάθηκε!

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i