Αϊνόλα Τερζοπούλου: Μιλήσαμε με την πρέσβειρα του ουσιαστικού ευ ζην

Της ζητήσαμε να μας πει τι σημαίνουν για εκείνη η έννοια του living well και η τάση του well being.

ainola-terzopoulou1

Η Αϊνόλα Τερζοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια εκδοτική και δημοσιογραφική οικογένεια. Ο παππούς της, Ευάγγελος Τερζόπουλος, το 1950 κυκλοφόρησε τη Γυναίκα, το πρώτο γυναικείο περιοδικό στην Ελλάδα, και η ίδια ακολούθησε το δρόμο της δημοσιογραφίας. Είναι Pilates, yoga και bodyArt certified instructor αλλά και NLP wellness coach. Πώς έγινε πρέσβειρα της καλής ζωής; «Το ένα έφερε το άλλο ως μια φυσική πορεία προσωπικής αναζήτησης, δημιουργίας και εξέλιξης ως προς το ευ ζην για να μπορούμε να “ζούμε τη ζωή (μας) καλά”» λέει η ίδια. Τώρα, μέσα από το site της, www.livelifewell.gr, ως δημοσιογράφος αλλά και πρακτικά ως δασκάλα, μοιράζεται τις γνώσεις της εμπνέοντας τους ανθρώπους να ζουν τη ζωή καλά.

Who is Who

Αϊνόλα Τερζοπούλου, Ιδρύτρια του www.livelifewell.gr

Ιnstagram: @Ainola_Terzopoulou

Facebook: Ainola Terzopoulou/Page: livelifewell.gr

LinkedIn: Ainola Terzopoulou

«Μια μέρα μου»

Ξύπνημα νωρίς το πρωί, ασκήσεις και διαλογισμός πριν ξεκινήσω την ημέρα. Νωρίς το μεσημέρι είναι το διάλειμμά μου πριν τα απογευματινά μαθήματα, η ώρα που τρώω πλέον κανονικά και κάνω διάφορες δουλειές, από οικιακές και ψώνια μέχρι να δω τα e-mails και να διαβάσω τα νέα. Βραδινό πάλι σχετικά νωρίς –αυτό συμβαίνει όταν ξεκινούν όλα νωρίς!– και ύπνο πριν τα μεσάνυχτα.

«Τι θα φτιάξω σήμερα;»

Εξαρτάται από την εποχή! Για παράδειγμα, άλλα φρούτα τρώω το καλοκαίρι και άλλα το χειμώνα. Οι τροφές που ξεχωρίζω: φρούτα, αβγά, αβοκάντο, όσπρια, λαχανικά, σαλάτες, ξηροί καρποί, γιαούρτι, τυρί ρικότα, κότατζ ή γραβιέρα, κινόα, ρύζι, ψάρι, παξιμάδια από χαρούπι, χουρμάδες, λαδοκούλουρα. Το κρέας δε μου πολυαρέσει, γι’ αυτό και δεν τρώω συχνά.

«Τι κάνω για μένα»

Αν δε φροντίσεις πρώτα εσύ τον εαυτό σου, από όλες τις απόψεις, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει για εσένα, αλλά ούτε κι εσύ μπορείς να φροντίσεις άλλους. Προσπάθησε να τρως σωστά, να κοιμάσαι καλά, να περπατάς και να ασκείσαι, να διαβάζεις βιβλία, να ταξιδεύεις, να περνάς χρόνο στη φύση, να

βλέπεις τους φίλους σου, να παρατηρείς και να αυτοπαρατηρείς, να έχεις ενδιαφέροντα, να χαίρεσαι τα απλά πράγματα, να γελάς, να έχεις πίστη και αγάπη, να έχεις κοινωνική και καλή προσωπική ζωή, να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις.

«Το ευ ζην δεν είναι θέμα budget»

Το ευ ζην είναι φιλοσοφία και στάση ζωής. Έχει να κάνει με την υγεία –σωματική, πνευματική και ψυχική–, τη συνειδητότητα και με όσα φέρνουν την ευδαιμονία. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα γεγονότα της ζωής, μόνο το πώς τα αντιμετωπίζουμε. Είναι σημαντικό να είσαι εναρμονισμένος με τα αληθινά σου συναισθήματα. Γι’ αυτό και το ευ ζην δεν είναι θέμα χρημάτων. Το δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι και όχι τα πράγματα.

«Τα social media»

Μεγάλωσα σε προ social media εποχή, αλλά ζω στη social media εποχή. Παρακολουθώ τις τάσεις, εκθέτω ως ένα ορισμένο σημείο τον εαυτό μου μέσα από το site και μέσα από αυτό που κάνω, αλλά δε με επηρεάζουν. Στα 50 μου νιώθω αρκετή σιγουριά πια γι’ αυτό που είμαι ως ύπαρξη. Και το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται περισσότερο στους ανθρώπους παρά στις κυρίαρχες τάσεις της εποχής και του υπαρξιακού έχειν.

«Τα αγαπημένα μου εστιατόρια στην Αθήνα»

Αν και μου αρέσει να πηγαίνω σε καινούρια εστιατόρια, πάντα γυρνάω στα αγαπημένα που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, όπου και μένω, όπως το Blue Bamboo, τα Πρόσωπα, το Stinking Bishop, το Οικείο, οι Νοστιμιές της Μαίρης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i