Γίνε πιο αισιόδοξη | 5 τεχνικές που εφαρμόζουν οι θετικοί άνθρωποι

" Να κοιτάς, εκεί που θέλεις να πας..." λένε οι θετικοί άνθρωποι και είναι η έκφραση που μπορεί να αλλάξει ριζικά και σταδιακά τον τρόπο σκέψης σου.

ψυχικη_υγεια Istock

Ξύπνησες και αποφάσισες ότι από σήμερα θέλεις να ζεις μια ζωή γεμάτη με θετικά συναισθήματα και να γίνεις πιο αισιόδοξη. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε έχει κουράσει, αφού οι απαιτήσεις, οι γρήγοροι ρυθμοί και η "fast food" νοοτροπία - την οποία έχουμε υιοθετήσει όχι μόνο στο φαγητό αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις- σε έχει οδηγήσει σε ένα αρνητικό mentality.

Η ψυχική υγεία μπαίνει σε πρώτο πλάνο και είσαι έτοιμη να αναγνωρίσεις όλα όσα σε απομακρύνουν από το κέντρο ισορροπίας σου, αλλά και όσα μπορούν να σε καθοδηγήσουν σε έναν πιο φωτεινό lifestyle. Το πρώτο βήμα μόλις έγινε, αφού η δύναμη της θέλησης είναι ικανή να μεταμορφώσει την ζωή και την προσωπικότητά σου. Η αλλαγή έρχεται όταν είσαι έτοιμη και τότε ως δια μαγείας το ένα βήμα σε οδηγεί στο άλλο.

Σε αυτό το προσωπικό ταξίδι αυτο- βελτίωσης και αισιοδοξίας, σύμμαχοι σου είναι οι άνθρωποι που κατάφεραν να φτάσουν εκεί που επιθυμείς να πας. Μάθε τις συνήθειές τους, παρακολούθησε τον τρόπο σκέψης και διαχείρισης που έχουν απέναντι σε όλες τις εμπειρίες της ζωής και υιοθέτησε τις τεχνικές που εφαρμόζουν.

Διαβάστε περισσότερα: Scripting: Πώς θα κατακτήσεις τη ζωή των ονείρων σου

Κεφάλαιο αισιοδοξία: 5 εύκολες τεχνικές που ακολουθούν οι θετικοί άνθρωποι

ψυχικη_υγεια
Istock

1. Επιτρέπουν στον εαυτό τους να αισθανθούν τα πάντα

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ουσιαστική αισιοδοξία και την πεποίθηση ότι όλα είναι... ροζ. Οι πραγματικά θετικοί άνθρωποι επιτρέπουν στον εαυτό τους να αισθανθούν κάθε συναίσθημα, ακόμη και αν αυτό είναι δυσάρεστο. Το να είσαι αισιόδοξος δεν σημαίνει να αποφεύγεις αρνητικά συναισθήματα όπως θυμός, άγχος, δυσαρέσκεια αλλά να τα αποδέχεσαι, να τα αγκαλιάζεις και να συνειδητοποιείς ότι είναι κομμάτι της προσωπικής σου πορείας.

Το να είσαι αισιόδοξη σημαίνει να δίνεις στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει όλα τα συναισθήματά σου και να επιτρέπεις στους άλλους να σε υποστηρίξουν στο προσωπικό σου ταξίδι, να έχεις πάντα εμπιστοσύνη και ελπίδα για το μέλλον.

2. Συγκεντρώνονται στις ικανότητες και τα ταλέντα τους και όχι στην αποτυχία

Ένας αισιόδοξος άνθρωπος γνωρίζει ότι έχει ελαττώματα και αποδέχεται την αποτυχία, ωστόσο συγκεντρώνονται στις ικανότητες και τα ταλέντα του που θα τον οδηγήσουν στον στόχο του. Ένας αισιόδοξος άνθρωπος θα δει την αποτυχία ως μάθημα, και όχι ως απώλεια. Πιστεύει ότι η μάθηση είναι αναπόσπαστο μέρος κάθε προόδου και χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα ως ευκαιρία να προβληματιστεί, να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί.

Όταν είσαι ένα αισιόδοξο άτομο έχεις θετική άποψη για τον εαυτό σου και την εικόνα του. Εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ότι είναι ικανός να χειριστεί τις προκλήσεις και να πετύχει τους στόχους του.

3. Γνωρίζουν πότε θα πουν "όχι"

Η ψυχική ηρεμία και η ισορροπία του εσωτερικού τους κόσμου είναι πλέον προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να λένε "όχι" σε ό,τι τους αποσπά ή αποσυντονίζει. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι λένε ακόμη περισσότερα όχι από όσα ναι, αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής διακατέχεται από πολλούς αντιπερισπασμούς στους οποίους κλείνουν αυτομάτως την πόρτα. 

Το να λες "όχι" σε πράγματα που δεν σου φέρνουν χαρά μπορεί πραγματικά να σου φέρει διαύγεια, ειρήνη και έναν δρόμο προς μια ευτυχισμένη ζωή.

4. Περιβάλλουν τον εαυτό τους με εξίσου θετικούς ανθρώπους

Δεν γίνονται αγενείς ή μη προσιτοί, αλλά οι αισιόδοξοι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά σε αρνητικούς ανθρώπους ή/ και περιβάλλοντα. Επιθυμούν να συναναστρέφονται με προσωπικότητες που μοιράζονται κοινά πιστεύω και έχουν αναπτύξει ένα ισορροπημένο σκεπτικό.

Σε περίπτωση που θέλεις να αλλάξεις την τωρινή σου κατάσταση, τότε άρχισε να επιλέγεις την παρέα ατόμων ου επιθυμούν να υιοθετήσουν μία θετική στάση ζωής ή το έχουν ήδη καταφέρει.

5. Νιώθουν ευγνωμοσύνη για όλα

Η ευγνωμοσύνη δεν είναι ένα ακόμη trend, είναι θεμέλιος λίθος μιας αισιόδοξης ζωής. Οι θετικοί άνθρωποι εφαρμόζουν την τεχνική της ευγνωμοσύνης στα μικρά και όμορφα πράγματα της ζωής όπως ένα χαμόγελο, ο φωτεινός ήλιος, μια βόλτα στη φύση ή μια αγκαλιά. Ευγνωμονούν καθημερινά το δώρο που τους δόθηκε ( αυτό της ύπαρξης) και εκτιμούν την ζωή με τις καλές και δύσκολες πλευρές της.

Εάν θέλεις να ακολουθήσεις τα βήματά τους, τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις να λες φωναχτά την λέξη " ευχαριστώ" ακόμη και όταν είσαι μόνη. " Ευχαριστώ που ξύπνησα", " ευχαριστώ που έχω φαγητό", " ευχαριστώ που έχω οικογένεια" είναι μερικά από τα πολλά affirmations που αξίζει να υιοθετήσεις στην καθημερινότητά σου, και πολύ σύντομα θα καταλάβεις ότι είναι ατελείωτα τα αγαθά που λαμβάνεις/ έχεις στη ζωή σου.

Διαβάστε περισσότερα: 3 τρόποι για να δώσεις προτεραιότητα σε σένα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i