Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να εφαρμόσεις τα ρετινοειδή στο δέρμα σου;

Για τη μέγιστη απόδοση και για όσο το δυνατόν λιγότερους ερεθισμούς.

Crystal Skin iStock

Πιθανόν να γνωρίζεις ήδη ότι τα ρετινοειδή, με γνωστότερη μορφή αυτή της ρετινόλης, είναι από τα πιο δραστικά συστατικά τόσο αναφορικά με την αντιμετώπιση της ακμής όσο και αναφορικά με τη βελτίωση της υφής του δέρματος και τη μείωση των ρυτίδων.

Τα προϊόντα που περιέχουν κάποια μορφή ρετινοειδούς είναι επομένως εκείνα που θα πρέπει να σε απασχολήσουν αν έχεις ακνεϊκή επιδερμίδα ή αν είσαι άνω των 30 ετών, μια ηλικία που ξεκινούν και κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες γραμμές και ρυτίδες έκφρασης. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι, η ρετινόλη είναι πιο ήπια από άλλες μορφές ρετινοειδών, όπως για παράδειγμα η τρετινοΐνη (Retin-A), η οποία συνταγογραφείται αποκλειστικά από δερματολόγο, συνηθέστερα σε περιπτώσεις ακμής. Επομένως, είναι πιο εύκολα προσβάσιμη, αφού μπορείς να προμηθευτείς κρέμες ή ορούς με ρετινόλη από το φαρμακείο ή κάποιο κατάστημα καλλυντικών. Εδώ μπορείς να διαβάσεις μερικά tips για τη σωστή εφαρμογή ενός σέρουμ με ρετινόλη.

Δες επίσης: Πώς θα πετύχεις face lift εφέ στο πρόσωπό σου με ένα μόνο προϊόν μακιγιάζ

Όσον αφορά στον τρόπο εφαρμογής των ρετινοειδών, το παρακάτω βίντεο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, αφού η δερματολόγος Jenny Liu δείχνει πώς πρέπει να τα απλώνεις στο πρόσωπό σου. Η ίδια συμβουλεύει να απλώνεις μικρές ποσότητες σε μέγεθος μπιζελιού διάσπαρτα στο  πρόσωπό σου, δημιουργώντας μικρές τελίτσες κατά μήκος του μετώπου, των ζυγωματικών, της μύτης και του πηγουνιού.

Επιπλέον, εφιστά την προσοχή στο εξής: Ποτέ να μην αναμειγνύεις κάποιο προϊόν με ρετινοειδή μαζί με την ενυδατική σου, απλώνοντάς τες ταυτόχρονα στο δέρμα σου. Κι αυτό γιατί δεν έχεις τον έλεγχο της ακρίβειας στην εφαρμογή της ρετινόλης, η οποία μπορεί να μην μοιραστεί ισόποσα στο δέρμα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να δημιουργηθούν ερεθισμοί, ιδίως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Προτίμησε να απλώνεις την ενυδατική είτε πριν είτε μετά τα ρετινοειδή, και αφού έχει στεγνώσει καλά η επιδερμίδα σου. Κάποιοι δερματολόγοι μάλιστα προτείνουν την αποφυγή της ενυδατικής σε κάθε περίπτωση, όταν εφαρμόζεις κάποιο ρετινοειδές.

Editor's tip: Μην ξεχνάς για κανέναν λόγο το αντηλιακό σου το επόμενο πρωί ενώ ποτέ μην εφαρμόσεις ρετινόλη ή ρετινοειδές σε πρωινή skincare ρουτίνα.

Δες το βίντεο:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i