Μήπως η επιδερμίδα σου γερνάει πρόωρα; Το (ύπουλο) σημάδι που πρέπει να σε αφυπνίσει

Μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε νεαρές ηλικίες.

skin iStock

Μήπως εμφανίζεις πρόωρα σημάδια γήρανσης χωρίς να το γνωρίζεις; Κι όμως, δεν είναι μόνο οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές που μπορεί να σημαίνουν ότι το δέρμα μας γερνάει πριν την ώρα του. Υπάρχουν κι άλλα σημάδια που μπορεί να πρέπει να σε θορυβήσουν, και συχνά είναι λιγότερο ορατά ή φαινομενικά αθώα - #not.

Αυτό το προϊόν περιποίησης θα σου εξασφαλίσει απίστευτα νεανική όψη στο πρόσωπο

Ένα από αυτά είναι η εμφάνιση κηλίδων, πανάδων αλλά και κάθε είδους καφέ σημαδιών στο σώμα, και ιδίως στο πρόσωπο και στον λαιμό. Πρόκειται πραγματικά για μια ύπουλη ένδειξη καθώς δεν πάει αμέσως το μυαλό σου ότι μπορεί να υποδηλώνει πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας. Δυστυχώς, τα παραπάνω μπορεί να εμφανιστούν σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία ως αποτέλεσμα της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.

Δεν θα το πιστέψεις, όμως αυτή η αθώα συνήθεια μπορεί να προκαλέσει (πρόωρες) ρυτίδες

Η ακτινοβολία UV είναι η Νο.1 αιτία που έχει ενοχοποιηθεί για την πρόωρη γήρανση όπως και για τα εγκαύματα και παντός είδους εξανθήματα που τυχόν εμφανίζονται.

Τι να κάνεις αν παρατηρείς καφέ σημάδια και κηλίδες στο δέρμα

Αρχικά, απόφυγε τον ήλιο όσο μπορείς, ενώ καλό είναι να περιορίσεις και την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι. Γενικότερα πάντως, αυτή η συμβουλή δεν αφορά μόνο την ηλιοθεραπεία, αλλά και την έκθεσή μας σε αυτόν ακόμα και όταν περπατάμε ή καθόμαστε δίπλα στο παράθυρο. 

Επίσης, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου είναι να φοράς αντηλιακό όλο τον χρόνο, ακόμα και τον χειμώνα. Καλώς ή κακώς, και σε μια χώρα όπως η δική μας, ο ήλιος είναι πολύ έντονος τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ακόμα όμως και τις συννεφιασμένες μέρες, οι ακτίνες του διαπερνούν τα σύννεφα και φτάνουν σε εμάς το ίδιο έντονες.

Δες τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη

SOS: Πρέπει να σου χτυπήσει καμπανάκι αν παρατηρείς να εμφανίζονται νέες ελιές ή να αλλάζει το χρώμα / σχήμα / μέγεθος των ελιών που έχεις ήδη. Σε αυτή την περίπτωση, ο δερματολόγος είναι μονόδρομος.

Πώς να εφαρμόζεις το ρουζ ώστε να δείχνεις πάντοτε ξεκούραστη και φρέσκια

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i