Δεν θα το πιστέψεις, όμως αυτή η αθώα συνήθεια μπορεί να προκαλέσει (πρόωρες) ρυτίδες

Κι όμως, την ακολουθούμε όλοι μας ανεξαιρέτως - καιρός να την αλλάξουμε.

skin istock

Η εμφάνιση ρυτίδων αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού και, κατ' επέκταση, της επιδερμίδας - και πρέπει να συμβαίνει, αφού αυτό υποδηλώνει ότι μεγαλώνουμε υγιώς. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο μας απασχολεί και ο σχηματισμός πρόωρων ρυτίδων, γεγονός λίγο άδικο, ιδίως όταν μιλάμε για πολύ νεαρές ηλικίες, πολλές φορές και κάτω των 25.

Οι λόγοι εμφάνισής τους μπορεί να ποικίλουν, με την υπερέκθεση στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία να αποτελεί την κορυφαία αιτία. Υπάρχει όμως και μια άλλη, φαινομενικά αθώα, συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πρόωρων λεπτών γραμμών και ρυτίδων - και μάλλον δεν τη φαντάζεσαι...

Οι καλύτερες κρέμες αντιγήρανσης που καταπολεμούν αποτελεσματικά τα 5 είδη ρυτίδων

H αθώα συνήθεια προκαλεί ρυτίδες

Το να κοιμάσαι μπρούμυτα ή πλακώνοντας το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι αποτελεί αυτήν ακριβώς την κοινή συνήθεια που όμως μπορεί να αποβεί μοιραία αν δεν προσέξεις. 

Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο, όμως η αλήθεια είναι ότι όταν πιέζουμε το πρόσωπό μας στο μαξιλάρι, είτε μπρούμυτα είτε στο πλάι, σχηματίζονται βαθιές γραμμές που με το πέρασμα του χρόνου διατηρούνται στην επιδερμίδα, εφόσον επιμένεις σε αυτή τη συνήθεια. Θα το έχεις παρατηρήσει κι εσύ πολλές φορές όταν ξυπνάς: δεν είναι λίγες οι φορές που θα έχεις δει κοκκινισμένα σημάδια και γραμμές στο πρόσωπό σου έπειτα από έναν βαθύ ύπνο, που θέλουν αρκετό χρόνο για να φύγουν.

Τα 5 καλύτερα αντηλιακά προσώπου για προστασία στην πόλη

Παρόμοια ισχύουν και για τις ρυτίδες λαιμού, οι οποίες μπορεί να σχηματιστούν όταν κοιμάσαι με δύο ή και τρία μαξιλάρια. Σε αυτή την περίπτωση, το κεφάλι δεν βρίσκεται σε ευθεία κλίση αλλά σε καμπύλη, και μάλιστα για τουλάχιστον 6 ώρες συνεχόμενα, γεγονός που προκαλεί τον σχηματισμό γραμμών που διατηρούνται στο δέρμα με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν αλλάζεις στάση.

To pro tip στο μακιγιάζ που θα κάνει τη μύτη σου να δείχνει μικρότερη

Η λύση

Να προσπαθείς να κοιμάσαι ανάσκελα, έτσι ώστε το πρόσωπό σου να μην ακουμπά πουθενά. Κι επειδή αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο (το ξέρουμε), η εναλλακτική που μπορείς να ακολουθήσεις είναι η εξής: να εφοδιαστείς με μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Η απαλή τους επιφάνεια σέβεται το δέρμα αλλά και δεν προκαλεί τριβή με αυτό, γεγονός που μπορεί να επιφέρει ξηρότητα και ερεθισμούς ή κοκκινίλες. Επίσης, πολλοί είναι οι ειδικοί που συμβουλεύουν να κοιμόμαστε με ένα μαξιλάρι και όχι με περισσότερα, ιδίως μετά τα 30.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i