5 game-changing tips για άψογη επιδερμίδα που θα ήθελες πολύ να γνώριζες νωρίτερα

Η όμορφη επιδερμίδα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

skin Splash News / Ideal Image

Είναι γεγονός ότι η λαμπερή και νεανική επιδερμίδα είναι προνόμιο κυρίως αυτών που προσέχουν δεόντως - και από νωρίς - την επιδερμίδα τους και όχι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των χαρισματικών γονιδίων.

Όσον αφορά πάντως στο πώς μπορείς να αποκτήσεις ονειρεμένο δέρμα, υπάρχουν 6 μικρά (αλλά θαυματουργά) tips που καλό είναι να ξεκινάς να εφαρμόζεις εντατικά από νωρίς, αν θες η επιδερμίδα σου να ακτινοβολεί υγεία και λάμψη για πολλά, πολλά χρόνια. Νεανική και φρέσκια επιδερμίδα άλλωστε, χωρίς την ανάλογη περιποίηση, δεν υφίσταται. 

Δες επίσης: 5 μύθοι για την περιποίηση των μαλλιών που πολλοί δερματολόγοι θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Δες 5 tips που θα ήθελες πολύ να γνώριζες νωρίτερα:

#1. Και τα χείλη μας θέλουν αντηλιακή προστασία

Ο ήλιος δεν είναι επικίνδυνος μόνο για το πρόσωπο, το σώμα ή τα μαλλιά μας, αλλά επηρεάζει άμεσα και τα χείλη μας. Φρόντισε να εφοδιαστείς με ένα αντηλιακό balm που να περιέχει δείκτη προστασίας.

#2. Το τι τρως έχει σημασία

Παρότι οι απόψεις διίστανται σχετικά, υπάρχουν ειδικοί που υποστηρίζουν ότι το τι τρώμε και τι εισέρχεται στον οργανισμό μας επηρεάζει άμεσα την όψη της επιδερμίδας μας. Με λίγα λόγια, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη, το αλκοόλ είναι μερικά από τα τρόφιμα και στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν break-outs ακμής ή να δημιουργήσουν μια ακαθόριστη θαμπάδα στο πρόσωπο. Προσπάθησε να τα αντικαταστήσεις με φρούτα, λαχανικά και άφθονο νερό.

Δες επίσης: 5 σωτήρια skincare tips για λαμπερή επιδερμίδα, σύμφωνα με τις skincare experts των top models

#3. Άλλαζε συχνά μαξιλαροθήκες

Και όταν λέμε "συχνά" εννοούμε κάθε τέσσερις με επτά μέρες. Ο λόγος είναι ότι στις μαξιλαροθήκες συσσωρεύονται όλα τα μικρόβια και βακτήρια από τα μαλλιά και το πρόσωπό μας, που αν δεν απομακρυνθούν, κάθονται και πάλι στην επιδερμίδα μας και φράζουν τους πόρους.

#4. Και τα σαμπουάν μπορεί να προκαλέσουν σπυράκια

Τα σαμπουάν, conditioners και μάσκες μαλλιών δύναται να προκαλέσουν την εμφάνιση ακμής μιας και περιέχουν συστατικά που φράζουν τους πόρους. Για να το αποφύγεις, φρόντισε να ξεπλένεις πολύ καλά την επιδερμίδα μετά το λούσιμο ώστε να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα σαπουνιού.

#5. Consistency is key

Όσο καλές (ποιοτικές) κρέμες κι αν φοράς, τα αποτελέσματα στο δέρμα σου θα φανούν μετά από τουλάχιστον 1 μήνα. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δείξεις υπομονή και επιμονή και όχι να βιάζεσαι να δεις αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας εβδομάδα χρήσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i