Η μόνη συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζεις για ενυδατωμένη, λαμπερή επιδερμίδα μετά τις διακοπές

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις μετά τις διακοπές για να επαναφέρεις τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπό σου.

skin iStock

Αν γύρισες μόλις από τις διακοπές σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις ότι η επιδερμίδα του προσώπου σου παρουσιάζει ξηρότητα, αίσθηση τραβήγματος ή καύσου, και διάφορων άλλων ερεθισμών, δεν είσαι η μόνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι παρατηρούν αλλαγές στο δέρμα τους μετά τις διακοπές, και συνήθως αφού έχουν επιστρέψει στην κανονικότητα. 

Σε τι οφείλονται όλα αυτά τα "skincare issues";

Οι λόγοι για τους οποίους νιώθεις την επιδερμίδα σου να "υποφέρει", με τραχύτητα, θαμπάδα και πιθανή αίσθηση τραβήγματος ποικίλουν. Φυσικά, έχει να κάνει κάθε φορά και ο τύπος δέρματος αλλά και οι διαφορετικές ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, σε γενικές γραμμές όμως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό με την υγρασία, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και το αλάτι ή το χλώριο είναι οι κλασικοί παράγοντες που συντελούν στο να χάσει το δέρμα σου την απαραίτητη υγρασία. Πιθανόν επίσης να μην ήσουν τόσο συνεπής με την skincare ρουτίνα σου στις διακοπές, πράγμα που ίσως στέρησε από το δέρμα σου την απαραίτητη φροντίδα που μπορούσες να του δώσεις με τις ενυδατικές κρέμες και ορούς.

Δες εδώ: Τα 3 πιο σημαντικά beauty λάθη των διακοπών

Αντιμετώπιση

Εκτός από το να φροντίζεις να πίνεις άφθονες ποσότητες νερού καθημερινά αλλά και να καταναλώνεις πολλά φρούτα και λαχανικά για να αποκατασταθεί η υγρασία εκ των έσω, καλό είναι να αρχίσεις μια εντατική περιποίηση του προσώπου σου με τα κατάλληλα skincare προϊόντα. Η μόνη συμβουλή που χρειάζεται να γνωρίζεις σε αυτό το σημείο, ιδίως αν δεν είσαι fan των πολλών βημάτων περιποίησης, είναι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ενυδάτωση του προσώπου - πάντα, αλλά ιδιαίτερα μετά τις διακοπές. 

Δες επίσης: "Strawberry Girl Makeup": To viral καλοκαιρινό μακιγιάζ που θα κάνουμε και το φθινόπωρο

Συγκεκριμένα, μια ενυδατική κρέμα ή το σέρουμ σου (αλλά, ιδανικά, και τα δύο) είναι αυτά ακριβώς που χρειάζεσαι για να επαναφέρεις τη χαμένη υγρασία και να αποκαταστήσεις την υγιή όψη του επιδερμικού φραγμού. Η κατάλληλη κρέμα θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να ενυδατωθεί πλήρως και επομένως να απαλλαγεί από την ξηρότητα, αφυδάτωση και όλα τα ενοχλητικά συμπτώματα που ενδεχομένως την ταλανίζουν. 

Τα συστατικά που πρέπει να αναζητήσεις στην ενυδατική σου είναι το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, τα κηραμίδια και η αλόη ενώ εξυπακούεται ότι τη χρειάζεσαι ανεξαρτήτως τύπου δέρματος: είτε έχεις ξηρή, είτε μεικτή είτε λιπαρή επιδερμίδα. 

Εμείς δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε την Aquasource Hyalu Plump gel της Biotherm, μια νέα ενυδατική κρέμα - τζελ ημέρας με υαλουρονικό οξύ, η οποία επανορθώνει και ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό ενώ παράλληλα χαρίζει άμεσα λάμψη στην επιδερμίδα.

Tο Aquasource Hyalu Plump Gel είναι εμπλουτισμένο με 100% φυσικά, ανανεώσιμα και βιοδιασπώμενα προβιοτικά εκχυλίσματα Life Plankton™ και υαλουρονικό οξύ. Eμποτίζει άμεσα το δέρμα με 48 ώρες ενυδάτωσης πολλαπλού βάθους για την καταπολέμηση της καθημερινής επιθετικότητας για ορατά ανανεωμένο, αναζωογονημένο και λαμπερό δέρμα.

δώρο

Το καλύτερο; Θα τη βρεις δώρο σε ειδικό μέγεθος στο νέο τεύχος του Shape Αυγούστου που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στην προνομιακή τιμή των 5,99€. Μην το χάσεις!

Shape Αυγούστου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i