Τα καλύτερα body oils για πλήρη ενυδάτωση και λάμψη στο σώμα

Τα λάδια σώματος είναι τα αγαπημένα μας προϊόντα, χειμώνα - καλοκαίρι.

body iStock

Μπορεί τα body oils να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το καλοκαίρι, μιας και εφαρμόζονται στα σημεία που αφήνουν ακάλυπτα τα αέρινα ρούχα μας, η αλήθεια όμως είναι ότι μπορούν (και πρέπει) να χρησιμοποιούνται όλο τον χρόνο. Ιδίως τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν, έχεις παραπάνω από έναν λόγο να τα ανασύρεις από το συρτάρι σου. 

Η γιορτινή αυτή περίοδος απαιτεί έξτρα λάμψη παντού, από τα μαλλιά και το μακιγιάζ μέχρι την επιδερμίδα, τα νύχια, το σώμα μας... Και δεδομένου ότι και τα γιορτινά outfits είναι σχεδόν πάντα πιο αποκαλυπτικά και όχι τόσο χειμωνιάτικα, θεωρούμε ότι τα έλαια σώματος είναι ένα πολύ καλό match για το όλο look σου. Αν έχουν και shimmer, τότε τόσο καλύτερο, αφού αφήνουν ένα ιριδίζον εφέ στην επιδερμίδα που ταιριάζει υπέροχα με το πνεύμα των γιορτών.

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ του φετινού χειμώνα που έχει "κερδίσει" όλες τις fashionistas

Γιατί όμως είναι τόσο χρήσιμα τα body oils; Δες παρακάτω τα οφέλη τους:

#1. Αρχικά, τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν αφήνουν απίστευτα βελούδινη και λεία την επιδερμίδα. Λόγω της λεπτόρρευστης σύνθεσής τους, δρουν πιο βαθιά στο δέρμα, επομένως χαρίζουν άμεση ενυδάτωση με μεγαλύτερη διάρκεια, σε σχέση με τις κρέμες σώματος ή τα body butters - που είναι και πιο παχύρρευστα.

#2. Το υπέροχο άρωμά τους μπορεί να σε ταξιδέψει, να σε χαλαρώσει και να σε αναζωογονήσει. Με λίγα λόγια, ένα έλαιο σώματος παρέχει και οφέλη αρωματοθεραπείας.

#3. Χαρίζουν μια πραγματική λάμψη, αφήνοντας την επιδερμίδα αστραφτερή - ενώ αν περιέχουν και ιριδίζοντα στοιχεία, τότε η επιδερμίδα λάμπει και διακρίνεται από μακριά.

Πώς θα αποκτήσεις όμορφα, juicy χείλη (χωρίς κανένα ενέσιμο)

Tip: Μερικά λάδια σώματος είναι πολυχρηστικά, μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν τόσο στο σώμα όσο και στα μαλλιά και στο πρόσωπο. Θα προτείναμε ωστόσο να κάνεις φειδωλή χρήση τους σε πρόσωπο και μαλλιά, ιδίως αν είσαι λιπαρή, καθώς το λάδι πιθανόν να επιδεινώσει τη λιπαρότητα. Περιορίσου σε λίγες σταγόνες στα ζυγωματικά (αντί για highlighter) και ελάχιστο έλαιο στις άκρες των μαλλιών σου, για ενυδάτωση και λάμψη.

Δες παρακάτω τα αγαπημένα μας:

 

Beauty Oil 3 in 1 Moisturizing Body, Face and Hair Oil, Messinian Spa

Beauty Oil 3 in 1 Moisturizing Body, Face and Hair Oil, Messinian Spa

Αναζωογονητικό, ενυδατικό έλαιο σώματος, προσώπου και μαλλιών. Δραστικό μίγμα με ΠΟΠ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ηλιέλαιο, ιπποφαές, λάδι από σταφύλι, αμύγδαλο, αργκάν και αιθέρια έλαια πορτοκαλιού, λεμονιού και λεβάντας. Προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα, απορροφάται γρήγορα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.

Crème de Corps Nourishing Dry Body Oil, Kiehl's

Crème de Corps Nourishing Dry Body Oil, Kiehl's

Aνάλαφρο έλαιο σώματος, που θρέφει και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος, προσφέροντάς της ελαστικότητα και απαλή, μεταξένια υφή. Είναι εμπλουτισμένο με σκουαλάνιο και έλαιο από σπόρους σταφυλιού. Η ανάλαφρη σύνθεσή του απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας. Είναι διακριτικά αρωματισμένο με ζεστές νότες βανίλιας και αμυγδάλου.

ΚΙΡΚΗ Ξηρό Λάδι Σώματος για Χαλάρωση & Ισορροπία, Fresh Line

ΚΙΡΚΗ Ξηρό Λάδι Σώματος για Χαλάρωση & Ισορροπία, Fresh Line

Ξηρό λάδι σώματος 97% φυσικό, με χαλαρωτικές και εξισορροπητικές ιδιότητες, κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Φυσικοί εστέρες αφήνουν μία ελαφριά μεταξένια, μη λιπαρή υφή, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν το δέρμα. Είναι εμπλουτισμένο με ένα συνδυασμό φυτικών ελαίων, όπως αμυγδαλέλαιο, λάδι αβοκάντο και ηλιανθέλαιο για εντατική ενυδάτωση. 

Libre Body Oil, Yves Saint Laurent

Libre Body Oil, Yves Saint Laurent

Το εμβληματικό άρωμα Libre, τώρα, σε ένα νέο, πολυτελές καλλυντικό προϊόν: το Έλαιο σώματος. Μια καινοτόμος υφή που ενυδατώνει απαλά την επιδερμίδα αφήνοντας ένα ξεχωριστό αρωματικό ίχνος, σαν ανάσα ελευθερίας. Εμπλουτισμένο με Άνθος Κάκτου από τους κήπους Ourika της YSL Beauty στο Μαρόκο, το έλαιο σώματος αποτελείται από 95% συστατικά φυσικής προέλευσης και αφήνει την επιδερμίδα πιο λεία, απαλή και μεταξένια. 

Shimmering Dry Oil Face - Body - Hair, Youth Lab

Shimmering Dry Oil Face - Body - Hair, Youth Lab

Iριδίζον ξηρό λάδι που εξασφαλίζει πλούσια δράση σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά, δίχως να αφήνει λιπαρότητα. Με διακριτικούς διαθλαστικούς παράγοντες για λάμψη και ηλιοκαμένη όψη στη στιγμή. Ενυδατώνει, θρέφει και προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και την πρόωρη γήρανση, ενώ ενισχύει την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας και καταπραΰνει τους ερεθισμούς.
Απορροφάται αμέσως και έχει υπέροχο άρωμα.

Golden Touch Nourishing Body Elixir, f via natura

Golden Touch Nourishing Body Elixir, f via natura

Ξηρό λάδι θρέψης σώματος Golden Touch από 100% bio olive oil, που διατίθεται σε μια πολυτελή συσκευασία δώρου μαζί με το ξηρό λάδι προσώπου προστασίας και αναγέννησης Golden Drop.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i