Το #1 hack για υγιή και πλούσια μαλλιά με μηδέν κόστος

Αυτό το απλό hair hack έχει 8 οφέλη που ενισχύουν την υγεία των μαλλιών σου.

μαλλια_χριστουγεννα Istock

Πλησιάζουν γιορτές και θέλεις τα μαλλιά σου να λάμπουν από υγεία. Έχεις δοκιμάσει ήδη διάφορες μάσκες μαλλιών του εμπορίου, αλλά ακόμη δεν έχεις δει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα απλό και θαυματουργό hair hack που υπόσχεται υγιή και πλούσια μαλλιά για τις γιορτές των Χριστουγέννων και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις μια μικρή περιουσία.

Το κρύο ξέπλυμα των μαλλιών σου αποτελεί βασικό στοιχείο σε πολλές ρουτίνες ομορφιάς εδώ και δεκαετίες. Αυτή η πρακτική, που πέρασε από γενιά σε γενιά, είναι αγαπητή για τα πολλαπλά οφέλη της στα μαλλιά, συμπεριλαμβανομένης της πρόσθετης λάμψης και της βελτιωμένης αντοχής. Αλλά κανείς δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί, εάν έχει κάποια επιστημονική βάση. 

Διάβασε επίσης: Το ιδανικό μήκος στα μαλλιά που κάνει όλες τις γυναίκες να δείχνουν μέχρι και 10 χρόνια νεότερες

Τα 8 οφέλη που έχει το κρύο νερό στα μαλλιά σου

Το ξέπλυμα των μαλλιών σου με κρύο νερό μπορεί να ωφελήσει την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σου, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

1. Διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά: Το κρύο νερό βοηθά στο κλείσιμο της τρίχας, παγιδεύοντας την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά, ενώ κρατά μακριά τους ρύπους και τα βακτήρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο απαλά, λεία, πιο λαμπερά μαλλιά που είναι λιγότερο επιρρεπή σε σπάσιμο ή φριζάρισμα.

2. Κρατάει ζωντανό το χρώμα τους: Εάν έχεις βαμμένα μαλλιά, ένα κρύο ξέβγαλμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επέκταση της ζωντάνιας της βαφής.

3. Κάνει τα μαλλιά σου πιο ευκολοχτένιστα: Το κρύο ξέβγαλμα βελτιώνει τη συνολική υγεία των μαλλιών σου προάγοντας την παροχή οξυγόνου (μέσω της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής). Το συνολικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο πιο υγιή μαλλιά, αλλά και μαλλιά που είναι ευκολότερα στο χτένισμα μακροπρόθεσμα — όλοι οι λόγοι για τους οποίους η μείωση της θερμοκρασίας στο τέλος του πλυσίματος μπορεί να αξίζει τον κόπο.

4. Μειώνει τη φλεγμονή και τον κνησμό: Το hair hack του κρύου νερού θα σου κοστίσει μόνο μια κίνηση λίγο πριν ολοκληρώσεις το μπάνιο σου, ενώ παράλληλα θα έχεις πρόσθετα οφέλη για την συνολική υγεία του οργανισμού σου, καθώς μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή, τον ερεθισμό και τον κνησμό.

5. Αποτρέπει από την πιτυρίδα: Εξισορροπεί, επίσης, το επίπεδο pH του τριχωτού της κεφαλής, αποτρέποντας προβλήματα όπως πιτυρίδα και μολύνσεις, και καταπραΰνει το τριχωτό της κεφαλής από τις επιπτώσεις της θερμότητας, των χημικών ουσιών και των προϊόντων styling.

6. Ρυθμίζει τη λιπαρότητα: Το κρύο νερό βοηθάει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, κάτι που μπορεί να είναι ευχάριστη είδηση, εάν τα μαλλιά σου είναι λιπαρά.

7. "Σφραγίζει" τα συστατικά των προϊόντων: Αυτό το απλό ξέβγαλμα σφραγίζει τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων που χρησιμοποιείς για τα μαλλιά σου, διασφαλίζοντας ότι τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά από τα μαλακτικά και τις θεραπείες θα διεισδύσουν στην τρίχα, αντί να ξεπλένονται.

8. Κάνει τα μαλλιά σου πιο ανθεκτικά: Το hair hack με το κρύο νερό κρατάει τα αντιοξειδωτικά, τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες και αυτό  μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου πιο υγιή και πιο ανθεκτικά.

Διάβασε επίσης: To εύκολο hair hack για ανάλαφρες μπούκλες - σαν κομμωτηρίου - στο σπίτι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i