Ρετινόλη: Πώς να εφαρμόσεις το πιο δραστικό αντιγηραντικό συστατικό στην επιδερμίδα σου χωρίς να την ερεθίσεις

Η μέθοδος "retinol sandwich" είναι η πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή και θα σε βοηθήσει να συνηθίσεις εύκολα τη ρετινόλη.

ρετινόλη iStock

Η ρετινόλη (βιταμίνη Α) είναι ένα από τα πιο γνωστά, δραστικά αντιγηραντικά συστατικά. Ιδαίτερα αγαπητό από δερματολόγους και beauty addicts εδώ και χρόνια, έχει την ιδιότητα να απευθύνεται σε ένα πλήθος προβλημάτων που σχετίζονται με την επιδερμίδα, όπως είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, οι κηλίδες, ο ανομοιόμορφος τόνος και η θαμπή επιδερμίδα. Η ρετινόλη προάγει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή του κολλαγόνου, βοηθά στο γέμισμα ακόμα και των πιο βαθιών ρυτίδων ενώ αναδομεί την επιφάνεια της επιδερμίδας.

Παρ᾽όλα αυτά, έχει ενοχοποιηθεί αρκετά στο παρελθόν για πρόκληση ερεθισμών, ερυθρότητας, ξηρότητας και ξεφλουδίσματος, ενώ όσο κι αν έχουν "απλοποιηθεί" οι συνθέσεις προϊόντων με ρετινόλη, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά ερεθιστική σε άτομα που τη χρησιμοποιούν για πρώτη φορά αλλά και σε ανθρώπους με πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Αν θες να εντάξεις κάποιο σέρουμ ή κρέμα με ρετινόλη στη ρουτίνα σου αλλά φοβάσαι τις επιπτώσεις της στο δέρμα σου, υπάρχει μια μέθοδος που εγγυάται μέγιστη απόδοση και όσο το δυνατόν λιγότερους ερεθισμούς. 

Αυτή δεν είναι άλλη από τη μέθοδο "sandwich" ή "retinol sandwich", που θέλει την εφαρμογή δύο στρωμάτων από την ενυδατική σου κρέμα πριν και μετά τη ρετινόλη. Αυτή η τακτική βοηθά την αποτροπή ερεθισμών στο δέρμα αφού δημιουργεί κατά κάποιον τρόπο ένα στρώμα υγρασίας μεταξύ της επιδερμίδας και της ρετινόλης, με αποτέλεσμα να μην έρχεται η τελευταία σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα. 

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i