H Τζίνα Αλιμόνου προτείνει μια DIY συνταγή για βελτίωση της όψης των ρυτίδων στην περιοχή των ματιών

Το φυσικό "θαύμα" για τις ρυτίδες στα μάτια - όπως το αποκαλεί η skincare guru.

Τζίνα Αλιμόνου Instagram

Η περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια είναι εξαιρετικά λεπτή - ίσως και η πιο λεπτή στο πρόσωπό μας - και είναι και αυτή που εκτίθεται και επηρεάζεται περισσότερο από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες (ήλιος, ρύπανση, μπλε ακτινοβολία). Γι' αυτό και τείνει να εμφανίζει πρώτη τα ποικίλα σημάδια γήρανσης, φωτοευαισθησίας, έλλειψης ύπνου ακόμα και άγχους ή κούρασης. 

Ευαίσθητο vs ευαισθητοποιημένο δέρμα: Οι διαφορές και τα συμπτώματα της κατάστασης που όλοι μας περνάμε χωρίς να το γνωρίζουμε

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, η εντατική περιποίηση με κρέμες και ορούς ματιών είναι επιβεβλημένη αν θέλουμε να βελτιώσουμε την όψη των ρυτίδων στο λεγόμενο "πόδι της χήνας", και να αποκτήσουμε μια πολύ νεανική και φρέσκια όψη.

Η Τζίνα Αλιμόνου, wellness & beauty guru, μάς προτείνει φυσικές DIY συνταγές με σπιτικά υλικά για αντιμετώπιση τόσο των ρυτίδων και λεπτών γραμμών κάτω και γύρω από τα μάτια όσο και των οιδημάτων και μαύρων κύκλων που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μάλιστα, τις χαρακτηρίζει ως φυσικό "θαύμα", καθώς έχει βοηθηθεί πολύ και η ίδια, ενώ θεωρεί ότι ωφελούν ολόκληρο το πρόσωπο.

Instant hydration: 3 πανεύκολοι τρόποι για άμεση ενυδάτωση του προσώπου κατά τη διάρκεια της ημέρας

Τα υλικά που αθα χρειαστείς:

-1 πατάτα μικρού ή μεσαίου μεγέθους με τη φλούδα της

- 1/4 φλ. κρύο πράσινο τσάι (εκχυλισμένο)

Λιώσε καλά την πατάτα στο μπλέντερ και ανακάτεψε το μείγμα που θα δημιουργηθεί με το τσάι. Στη συνέχεια, βούτηξε μια γάζα ή eye patches στο μείγμα μέχρι να βραχούν καλά και τοποθέτησέ τα προσεκτικά στα μάτια σου. Άφησέ τα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με νερό. 

Συνέχισε κανονικά με την skincare ρουτίνα σου (serum ή κρέμα ματιών). 

Δες στο παρακάτω βίντεο περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνταγή - αλλά και άλλες φυσικές συνταγές για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και οιδημάτων στην περιοχή των ματιών:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i