Ενοχλητικά σπυράκια που επιμένουν; Το SOS συστατικό για να απαλλαγείς από αυτά

Πώς να το εντάξεις στην καθημερινή skincare ρουτίνα σου και να απαλλαγείς από σπυράκια.

ροδόχρου ακμή pexels

Τα σπυράκια και η ακμή είναι ένα από τα πιο συχνά skincare issues που ταλαιπωρεί τους ανθρώπους ακόμα και πολύ μετά την εφηβεία τους. Οι λόγοι συνήθως είναι ορμονικοί, μπορεί ωστόσο να οφείλονται και σε εξωτερικούς παράγοντες όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καθώς και η υπερβολική χρήση προϊόντων ή/και ο ελλιπής καθαρισμός.

Η λίστα είναι ατελείωτη και σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή - γι' αυτό και σε προτρέπουμε να επισκεφτείς τον δερματολόγο σου εάν βλέπεις ότι τα σπυράκια επιμένουν για μέρες ή και μήνες, χωρίς καμία βελτίωση.

Lightweight Lob: To κούρεμα της Emma Stone είναι το hair obsession του 2024

Ποιο συστατικό βοηθά στη αντιμετώπισή τους

Σε κάθε περίπτωση, αν μιλάμε για σπυράκια που εμφανίζονται περιστασιακά (και ξέρεις την αιτία τους), υπάρχει ένα συστατικό που βοηθά πολύ στην αντιμετώπισή τους, αφού έχει στυπτική δράση - δηλαδή, τα ξηραίνει.

Ο λόγος για το σαλικυλικό οξύ, ένα οξύ που ανήκει στην οικογένεια των BHAs (βήτα υδροξυ-οξέων) και προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς. Βρίσκεται σε κρέμες, ορούς και toners και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την αντιμετώπιση της ακμής, αφού είναι το Νο.1 συστατικό που θα προτείνει ένας γιατρός. 

Πώς θα κάνεις το εύκολο χτένισμα που θα σου χαρίσει πανέμορφα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου

Ποια είναι τα οφέλη του

Βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και της ερυθρότητας καθώς αφαιρεί την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος. 

Έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει την ερυθρότητα, λόγοι που εξηγούν γιατί περιλαμβάνεται στη σύνθεση των περισσότερων προϊόντων κατά της ακμής.

Βοηθά στην κυτταρική ανανέωση του δέρματος ενώ καθαρίζει σε βάθος τους φραγμένους πόρους από τους ρύπους, τα υπολείμματα μακιγιάζ και οτιδήποτε έχει εισχωρήσει σε αυτούς, αφήνοντας μια καθαρή επιδερμίδα και εμποδίζοντας την ακμή να εδραιωθεί στο πρόσωπο.

Που θα το βρεις

Μπορείς να βρεις μια πληθώρα προϊόντων με το συγκεκριμένο αυτό οξύ, όπως toners, σέρουμ, ειδικές θεραπείες, ακόμα και ενυδατικές. Εάν εμφανίζεις κάποια μεμονωμένα σπυράκια κάποιες μέρες τον μήνα (βλ. λίγο πριν την περίοδο σου) μπορείς να επωφεληθείς από μερικά προϊόντα που θα εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου.

Έχε μόνο στο νου σου ότι, ιδίως αν είσαι αρχάρια, πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα με τη χρήση και την εφαρμογή του στο δέρμα σου - ξεκίνα με μια συντηρητική χρήση για αρχή και μόνο στο πάσχον σημείο, ενώ απόφυγε να το συνδυάζεις με άλλα οξέα και, φυσικά, ρετινόλη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i