Πώς θα κάνεις το εύκολο χτένισμα που θα σου χαρίσει πανέμορφα μαλλιά, σαν κομμωτηρίου

Δεν χρειάζεσαι καμία ισιωτική, ούτε καν σεσουάρ.

hair iStock

Τα όμορφα μαλλιά δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο. Και με αυτό εννοούμε ότι υπάρχουν τρόποι που μπορείς να κάνεις πανεύκολα από την άνεση του σπιτιού σου, έτσι ώστε να αποκτήσεις ονειρεμένα μαλλιά, σαν να βγήκες μόλις από το κομμωτήριο.

Εμείς σού προτείνουμε έναν δοκιμασμένο τρόπο, που όχι μόνο θα σε βολέψει από πλευράς χρόνου, αλλά επίσης μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κανένα απολύτως σύνεργο. Στην ουσία, πρόκειται για ένα χτένισμα που θα σου χαρίσει υπέροχα κυματιστά μαλλιά - θα φαίνεται σαν να στα έχει κάνει επαγγελματίας.

Αυτό είναι το κομψό χρώμα μανικιούρ του φετινού χειμώνα που ταιριάζει σε όλα τα σχήματα νυχιών

Πώς θα το πετύχεις:

Χτένισέ τα πολύ καλά και πιάσε τα σε έναν σφιχτό κότσο ή space buns. Κοιμήσου έτσι όλο το βράδυ (ιδανικά, σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη) και το πρωί που θα τα λύσεις θα διαπιστώσεις ότι έχουν αποκτήσει ένα ονειρικό "σπάσιμο" (ή ακόμα και μπούκλες, ανάλογα το μήκος των μαλλιών), όμοιο με αυτό που θα πετύχαινε και ένας hair expert. Αν τα πιάσεις σε κότσο, οι μπούκλες θα βγουν πολύ χαλαρές ενώ αν προτιμήσεις τα space buns, οι μπούκλες θα βγουν πιο λεπτές και σφιχτές.

Αν τώρα θες mermaid hair, η λύση είναι να πλέξεις σε κοτσίδες τα μαλλιά σου. Παρομοίως με παραπάνω, αν κάνεις όλα τα μαλλιά σου μια πλεξούδα, το αποτέλεσμα θα βγει πιο χαλαρό ενώ αν πλέξεις πολλά λεπτότερα κοτσιδάκια, οι κυματισμοί θα βγουν πιο έντονοι. 

Γενικά, υπάρχουν πολλές παραλλαγές του ίδιου χτενίσματος, που έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Μπορείς να κάνεις και rope braids, τις κοτσίδες που φαίνονται σαν σχοινιά. Ανάλογα με τον τύπο του χτενίσματος, αλλάζει ελαφρώς και το αποτέλεσμα στην μπούκλα (πιο κατσαρή, πιο σφιχτή, πιο χαλαρή κοκ). Σε κάθε περίπτωση, η ιδέα παραμένει ίδια.

Παρατηρείς (έντονη) τριχόπτωση; Τα σαμπουάν που πρέπει να δοκιμάσεις για πιο δυνατά μαλλιά

Τι οφείλεις να προσέξεις:

Προϋπόθεση για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα είναι, αρχικά, να έχεις περιποιηθεί τα μαλλιά σου με τα σωστά haircare προϊόντα (σαμπουάν, μάσκα μαλλιών, leave-in κρέμες για ενυδάτωση), αλλά και να έχεις απλώσει έναν αφρό styling για να κρατήσει το χτένισμα. Παρότι δεν χρειάζεται σεσουάρ για να πετύχει το χτένισμα, είναι πιθανόν να το χρειαστείς αν θες να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά και να αφαιρέσεις κάθε ίχνος υγρασίας πριν τον ύπνο. Επίσης, το πιστολάκι μπορεί να μειώσει τον χρόνο αναμονής, σε περίπτωση που βιάζεσαι να βγεις και δεν θες να κάνεις το παραπάνω χτένισμα τη νύχτα, ενώ κοιμάσαι. Αν λοιπόν θες να το χρησιμοποιήσεις, σε συμβουλεύουμε να εφαρμόσεις πρώτα ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν.

Δες κι ένα tutorial που θα σε βοηθήσει:

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i