Όλα τα (σωστά) steps περιποίησης για ενυδατωμένα χείλη ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα

Υποφέρεις από σκασμένα, αφυδατωμένα χείλη; Δες πώς θα βελτιώσεις την όψη τους.

lips iStock

Ο δρόμος για πιο ενυδατωμένα, απαλά χείλη είναι πιο εύκολος απ' ό,τι νομίζεις. Μάλιστα, η σωστή ρουτίνα για τη φροντίδα τους είναι τόσο απλή, που δεν απαιτεί ούτε χρόνο ούτε κόπο για να την ακολουθήσεις. Και όμως, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από εμάς την παραβλέπουμε συχνά, είτε επειδή τη θεωρούμε ήσσονος σημασίας είτε επειδή δεν γνωρίζουμε τα steps που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τα χείλη των ονείρων μας.

Αν μάλιστα ανήκεις στις γυναίκες που τα χείλη τους "σκάνε" με το παραμικρό, το πρόβλημα εντείνεται όσο πλησιάζει ο χειμώνας και οι θερμοκρασίες πέφτουν απότομα. Η ενοχλητική ξηρότητα που προκαλείται από το κρύο μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πόνο ή μικροτραυματισμούς από τα σκασίματα στην περιοχή, ενώ το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα δεν επιτρέπει το κραγιόν σου να "στρώσει" ωραία.

Ποια στιγμή τις ημέρας είναι προτιμότερο να απλώνεις την κρέμα σώματος; Οι ειδικοί απαντούν

Τι μπορείς να κάνεις εσύ; Αρχικά, ελπίζουμε ότι ήδη διαθέτεις ένα lip balm ανά χείρας ή/και στην τσάντα σου, ώστε να χαρίζεις άμεση ενυδάτωση στα χείλη σου κάθε στιγμή της ημέρας, όποτε νιώθεις ότι το χρειάζεσαι. Αυτό μάλιστα αποτελεί και το πιο βασικό (αλλά και εύκολο) βήμα μιας σωστής ρουτίνας περιποίησης. Δεν σταματά όμως μόνο εκεί:

Τα (απλά) βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την όψη των σκασμένων χειλιών σου είναι τα εξής:

#1. Συχνή απολέπιση

Η απολέπιση είναι χρήσιμη τόσο για την επιδερμίδα του προσώπου όσο και για την επιφάνεια των χειλιών σου. Είναι σημαντικό να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα που έχουν συσσωρευτεί, έτσι ώστε να μπορούν τα χείλη σου να απορροφήσουν καλύτερα οποιοδήποτε ενυδατικό προϊόν εναποθέσεις σε αυτά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα που πρέπει να προηγείται της ενυδάτωσης.

3 φυσικοί τρόποι για πιο σαρκώδη χείλη στο λεπτό

Πώς να την κάνεις;

Προτίμησε να τα απολεπίσεις λίγο πριν βγεις από το ντουζ. Και αυτό γιατί θα έχουν προηγηθεί τουλάχιστον 10' στα οποία τα χείλη σου θα έχουν εκτεθεί στο νερό και τους υδρατμούς, και θα έχουν ήδη μαλακώσει. Με ένα βρεγμένο πανάκι ή ακόμα και μια οδοντόβουρτσα, τρίψε με απαλές και προσεκτικές κινήσεις την επιφάνειά τους και ξέπλυνε με νερό.

Γιατί αξίζει να προσθέσεις το lip scrub στην beauty ρουτίνα σου

Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα homemade lip scrub, ανακατεύοντας λίγο μέλι ή ελαιόλαδο με ζάχαρη, και να αλείψεις με αυτό τα χείλη σου. Φυσικά υπάρχουν και lip scrubs στα καταστήματα καλλυντικών, που θα σε βοηθήσουν εξίσου καλά να απολεπίσεις τα χείλη σου.

Χείλη για φίλημα: Το εύκολο DIY lip scrub για τα πιο λεία, βελούδινα χείλη στο κρύο

#2. Overnight Mask

Οι μάσκες που δρουν κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν είναι μόνο για το πρόσωπο ή τα μαλλιά μας - υπάρχουν σχετικά προϊόντα και για τα χείλη μας. Μάλιστα, οι μάσκες χειλιών έχουν γίνει τα πιο hot items περιποίησης που εμπιστεύονται όλες οι beauty gurus, και δρουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας - γι' αυτό προτείνεται να τις φοράς όσο κοιμάσαι. Βεβαίως μπορείς να τις δοκιμάσεις οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά έχε υπόψη σου ότι θα δεις καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόζοντάς τη βράδυ.

Τα lip oils είναι η νέα τάση στην ενυδάτωση των χειλιών μας

#3. Σωστή επιλογή (ενυδατικού) κραγιόν ή gloss

Αφού αφαιρέσεις τα υπολείμματα της μάσκας χειλιών το πρωί, μπορείς να συνεχίσεις με ένα πολύ ενυδατικό lip balm, lip oil ή κραγιόν. Η λέξη "ενυδάτωση" είναι και εδώ κλειδί, αφού καλό είναι να προσέξεις τα κραγιόν και lip gloss σου να έχουν πρώτα στη λίστα των συστατικών τους το shea butter ή το λάδι καρύδας, για παράδειγμα. Απόφυγε ματ συνθέσεις που, εκτός του ότι δεν στρώνουν σωστά έτσι κ' αλλιώς στα ξηρά χείλη, τα αφυδατώνουν ακόμα περισσότερο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i