Βρήκες το ταίρι σου; 9 σημάδια που λένε "ναι"

Αν ψάχνεις για το ταίρι το σωστό, αυτά είναι τα εννέα σημάδια και τα χαρακτηριστικά που επιδεικνύουν με συνέπεια τα επιτυχημένα ζευγάρια.

couple istock

Αν και είναι σημαντικό να έχεις κοινά με το ταίρι σου, ο ψυχολόγος Jeffrey Bernstein, PhD, συγγραφέας του "Why Can't You Read My Mind", αναφέρει στο βιβλίο του ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να διασφαλιστεί ότι μια σχέση είναι πραγματικά καλή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η κακή επικοινωνία είναι ο λόγος για τον οποίο τελειώνουν οι σχέσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τα προβλήματά μας, τα οποία διαβρώνουν την οικειότητα και μειώνουν την επικοινωνία.

Οι 15 στιγμές που καθορίζουν μια σχέση

Στο Why Can't You Read My Mind, ο ψυχολόγος Jeffrey Bernstein δίνει συμβουλές στα ζευγάρια να παραμείνουν ή να επιστρέψουν σε σχέσεις αγάπης, δείχνοντας τα σημάδια της αληθινής αγάπης.

9 σημάδια ότι βρήκες το ταίρι σου

Οι παρακάτω 9 ενδείξεις σημαίνουν ότι έχεις βρει τον κατάλληλο σύντροφο σύμφωνα με τον ψυχολόγο.

  1. Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά
  2. Επιδιώκετε μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση
  3. Υπάρχει σεβασμός
  4. Έχετε κοινές αξίες
  5. Έχετε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον
  6. Κάνετε σεξ
  7. Περνάτε ποιοτικό χρόνο και έξω από την κρεβατοκάμαρα
  8. Παραμένεις ακόμα ανεξάρτητη
  9. Επιλύετε τις συγκρούσεις

1. Επικοινωνείτε ανοιχτά και ειλικρινά

Το να έχεις δυνατές επικοινωνιακές δεξιότητες είναι σημαντικές για την επιτυχία μιας σχέσης. Ο Bernstein αναφέρει ότι το να μπορείς να μιλάς ελεύθερα και ειλικρινά είναι "ουσιώδες" για να έχεις μια αξιόλογη σχέση. "Αν εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να εκφράσετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας χωρίς φόβο ότι θα σας κρίνουν, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι".

2. Επιδιώκετε μια βαθύτερη συναισθηματική σύνδεση

Δεν είναι ασυνήθιστο τα μακροχρόνια ζευγάρια να χάνουν τη λεγόμενη σπίθα που τα έφερε κοντά αρχικά, είπε ο Bernstein. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει υποχρέωση να καταβάλουμε προσπάθειες για να αναζωπυρωθεί αυτή η αγάπη για να επιστρέψετε αμέσως από εκεί που ξεκινήσατε.

"Το να αισθάνεσαι συναισθηματικά συνδεδεμένη είναι πολύ σημαντικό. Εάν νιώθεις μια βαθιά αίσθηση κατανόησης, υποστήριξης και οικειότητας με τον σύντροφό σου, η σχέση σας είναι ικανοποιητική".

5 συμβουλές για να "χτίσουμε" μια σχέση εμπιστοσύνης με το σύντροφό μας

3. Υπάρχει σεβασμός

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που θα κάνει τη σχέση σου να διαρκέσει είναι να δημιουργήσεις μια βαθύτερη εκτίμηση, κατανόηση και σεβασμό για όσα περνάτε καθημερινά μαζί.

Αλλά μην θεωρείς τον σεβασμό ως μια γενική δήλωση. Θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο για να εξετάσεις τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να δείξεις σε έναν σύντροφο ότι σέβεσαι αυτά που κάνει.

"Αν και οι δύο σύντροφοι σέβονται τα όρια, τις απόψεις και την ατομικότητα του άλλου, αυτό συμβάλλει σε μια υγιή και ικανοποιητική σχέση", σύμφωνα με τον Bernstein. "Αν δεν υπάρχει σεβασμός στη σχέση, ξέρεις τι συμβαίνει".

4. Έχετε κοινές αξίες

Ακριβώς όπως το να σκέφτεσαι τρόπους για να δείξεις εξωτερικά σεβασμό, έτσι και το να λαμβάνει κανείς υπόψη του τις αξίες του άλλου μπορεί επίσης να ενισχύσει τη σχέση.

Και, αν φοβάσαι ότι τα πράγματα γέρνουν προς τη λάθος κατεύθυνση, η έμφαση στην επίτευξη κοινών στόχων και αξιών μπορεί να "δημιουργήσει μια αίσθηση ενότητας", γράφει ο ειδικός.

"Εάν εσύ και ο σύντροφός σου ευθυγραμμιστείτε σε θεμελιώδεις πτυχές της ζωής, αυτό ενισχύσει την σχέση σας".

5. Έχετε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον

Οι σύντροφοι θα πρέπει να δώσουν έμφαση στη δημιουργία ενός νοικοκυριού όπου η προσωπική ανάπτυξη ενθαρρύνεται ιδιαίτερα, εξηγεί ο Bernstein.

"Αν ο σύντροφός σου ενθαρρύνει την προσωπική σου ανάπτυξη και είναι δίπλα σου κατά τη διάρκεια των προκλήσεων, αυτό είναι ένα δώρο και για τους δυο", λέει.

Μήπως σαμποτάρεις εσύ η ίδια τη σχέση σου;

6. Κάνετε σεξ

Μια δυνατή και παθιασμένη σεξουαλική ζωή είναι σημαντική για τη συναισθηματική ανάπτυξη, προσθέτει ο ψυχολόγος. "Αν και οι δύο σύντροφοι είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο σωματικής οικειότητας και νιώθουν σύνδεση μέσω αυτού, συμβάλλει στην ολοκλήρωση", είπε.

7. Περνάτε ποιοτικό χρόνο και έξω από την κρεβατοκάμαρα

"Το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί είναι ζωτικής σημασίας. Αν και οι δύο δίνετε προτεραιότητα σε αυτό, απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο ο ένας με τον άλλον", έγραψε ο Bernstein. "Προσθέτει στη συνολική ικανοποίηση της σχέσης."

8. Παραμένεις ακόμα ανεξάρτητη

Σύμφωνα με τον Bernstein, η ατομική ανάπτυξη συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της σχέσης.

"Αν και οι δύο σύντροφοι διατηρούν τα δικά τους συμφέροντα και υποστηρίζουν ο ένας τις επιδιώξεις του άλλου, μπορεί να συμβάλει σε μια καλή σχέση".

9. Επιλύετε τις συγκρούσεις

Ίσως η μεγαλύτερη ένδειξη στα επιτυχημένα ζευγάρια είναι να βλέπουν πώς καταφέρνουν να βρίσκουν εποικοδομητικές λύσεις στους καυγάδες. Ο Bernstein λέει ότι είναι σημαντικό να το κάνεις αυτό. "Αν εσύ και ο σύντροφός σου μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις διαφωνίες με σεβασμό και να βρείτε λύσεις μαζί, αυτό δείχνει μια υγιή σχέση".

Διάβασε ακόμη: Πώς χτίζεται μια υγιής σχέση; 8 βήματα που θα σε βοηθήσουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i