ACUVUE® OASYS 1-Day: οι φακοί επαφής που μας προσφέρουν άνεση και προστασία στην ψηφιακή μας ζωή

Στην ψηφιακή εποχή θα πρέπει να προσέχουμε και να φροντίζουμε ιδιαιτέρως τα μάτια μας.

γυναίκα, οθόνη, λάπτοπ Istock images

Η ενασχόληση με τα ψηφιακά μέσα ολοένα και αυξάνεται στην εποχή μας. Όσο και αν λαμβάνουμε ειδοποιήσεις από το κινητό μας για τον χρόνο που καταναλώνουμε στην ψηφιακή οθόνη, δεν φαίνεται να μας πτοεί. Σύμφωνα με έρευνα υπολογίζεται πως ο μέσος άνθρωπος περνά 6 ώρες και 68 λεπτά μπροστά σε κάποια οθόνη. Δουλειά, ψώνια, ψυχαγωγία, αλλά και η επικοινωνία με τους φίλους μας, όλα περνούν πλέον από την οθόνη. Δεν είναι, λοιπόν, τόσο εύκολο να την απαρνηθούμε. Γιατί αυτός είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

Αυτή η μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας καταπονεί βέβαια τα μάτια μας. Έρευνα απέδειξε πως το 92% των ερωτηθέντων έχει βιώσει τουλάχιστον ένα αρνητικό φυσικό σύμπτωμα από τη χρήση ψηφιακών συσκευών περισσότερο ως μέρος της σύγχρονης ζωής, με τα δύο τρίτα (68%) να αισθάνονται μια αρνητική επίδραση στα μάτια τους. Ενώ το 91% σημείωσε πως αισθάνεται καλύτερα με τον εαυτό του όταν φοράει φακούς επαφής όταν χρησιμοποιεί ψηφιακές συσκευές, όμως από αυτούς μόνο το 44% επί του παρόντος αποθαρρύνεται από τη χρήση εξαιτίας της αίσθησης ξηρότητας στα μάτια.

Τώρα, η Johnson & Johnson Vision, παγκόσμια ηγέτιδα στην υγεία των ματιών και μέλος της Johnson & JohnsonMedTech*, αποκάλυψε τα ευρήματα μιας νέας έρευνας σχετικά με την επίδραση που έχει στην οφθαλμική άνεση ο αυξημένος χρόνος χρήσης ψηφιακών οθονών. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν διόρθωση της όρασης (είτε φακούς επαφής είτε γυαλιά οράσεως) χρησιμοποιούν τουλάχιστον πέντε διαφορετικές ψηφιακές οθόνες την ημέρα (81%), με την πλειοψηφία αυτών (91%) να εμφανίζει ως αποτέλεσμα αρνητικά σωματικά συμπτώματα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (59%) δήλωσε ότι είχε αυξήσει το χρόνο που περνάει μπροστά σε ψηφιακές οθόνες και ποσοστό μεγαλύτερο από τα δύο τρίτα (68%) δήλωσε ότι ο αυξημένος ρόλος των ψηφιακών οθονών στη σύγχρονη ζωή επηρέαζε αρνητικά την άνεση των ματιών τους.Οι ερωτηθέντες στην έρευνα, δήλωσαν επιπλέον, ότι οι μεγάλες περίοδοι που περνούσαν μπροστά σε ψηφιακές οθόνες τους έκανε να νιώθουν "κουρασμένοι" (49%) και "όχι υγιείς" (26%), αν και σχεδόν το ένα τρίτο (31%) παραδέχτηκε ότι αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι όταν χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές.

Από τους ερωτηθέντες που φορούν και φακούς επαφής και γυαλιά οράσεως, μια ισχυρή πλειοψηφία (91%) δήλωσαν ότι αισθάνονται καλύτερα φορώντας φακούς επαφής ενώ χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές, με το 44% αυτών να αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και το 38%  να αισθάνονται λιγότερο επιβαρυμένοι.

Ωστόσο, οι ανησυχίες σχετικά με την άνεση ήταν μεταξύ των δύο κορυφαίων εμποδίων για την αύξηση χρήσης φακών επαφής. Σχεδόν οι μισοί (44%) από τους χρήστες φακών επαφής που έχουν μειώσει τη χρήση λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι αισθάνονται τα μάτια τους υπερβολικά ξηρά και το 47% υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να άρχιζαν εκ νέου να φορούν φακούς μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εάν ήταν εξασφαλισμένη η αίσθηση άνεσης μέχρι το τέλος της ημέρας.

"Ο σύγχρονος απαιτητικός τρόπος ζωής απαιτεί οι περισσότεροι άνθρωποι να καταναλώνουν τουλάχιστον 5-9 ώρες την ημέρα μπροστά σε ψηφιακές οθόνες, με αποτέλεσμα μειωμένο βλεφαρισμό και εμφάνιση συμπτωμάτων ξηροφθαλμίας", δήλωσε η Jacqueline Henderson, Αντιπρόεδρος EMEA, Johnson & JohnsonVision Care.  "Αυτό που βλέπουμε είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν να φορούν φακούς επαφής, αλλά συχνά δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές που μπορούν να προσφέρουν άνεση μέχρι το τέλος της ημέρας".

Ο φακός επαφής ημερήσιας αντικατάστασης ACUVUE® OASYS 1-Day είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φακών επαφής που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, καθώς χρησιμοποιεί μια μοναδική τεχνολογία που μιμείται τις φυσικές ιδιότητες των δακρύων για να παρέχει άνεση μεγάλης διάρκειας.

Στην ουσία ο ACUVUE® OASYS 1-Day είναι ένας φακός επαφής ημερήσιας αντκατάστασης που διαθέτει τεχνολογία HydraLuxe® προσφέροντας εξαιρετική άνεση κατά τη χρήση ψηφιακών οθονών, σε άτομα που χρησιμοποιούν ψηφιακές συσκευές για περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα. Αυτοί ανέφεραν, λοιπόν, ότι νιώθουν λιγότερη ξηρότητα στα μάτια στο τέλος της ημέρας, όταν φορούν ACUVUE® OASYS 1-Day σε σύγκριση με τους φακούς επαφής ημερήσιας αντικατάστασης που συνήθως χρησιμοποιούν.

Τι μπορούμε να κάνουμε παράλληλα για να προστατεύσουμε τα μάτια μας.

Οι ψηφιακές οθόνες μπορεί να είναι σκληρές για τα μάτια μας, για πολλούς λόγους. Η χρήση μιας ψηφιακής συσκευής μειώνει τον ρυθμό βλεφαρισμού μας χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα, ερεθισμό ή ερυθρότητα των ματιών. Η καταπόνηση και η κούραση των ματιών, καθώς και η θολή και μεταβαλλόμενη όραση μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα χρήσης μιας ψηφιακής οθόνης για παρατεταμένα χρονικά διαστήματα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνούμε με τον γιατρό μας.

Τώρα, αν φοράμε φακούς επαφής, μπορεί να νιώθουμε ακόμα πιο έντονα τις επιδράσεις μιας ψηφιακής οθόνης στα μάτια μας. Για να νιώθουμε πιο άνετα μπροστά στην οθόνη, μπορούμε να:

-Ανοιγοκλείνουμε πιο συχνά τα μάτια μας. Ανοιγοκλείνοντας τα μάτια μας συχνά και πλήρως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την υγρασία των φακών επαφής μας.

-Κάνουμε διαλείμματα. Θα πρέπει να κάνουμε  διάλειμμα κάθε 20 λεπτά και να κοιτάμε μακριά από τη συσκευή μας.

-Μένουμε ενυδατωμένοι. Πίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό για να διατηρούμε τον οργανισμό ενυδατωμένο -συνεπακόλουθα και τα μάτια μας. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Φακούς Επαφής ACUVUE® OASYS 1-Day, επισκεφθείτε τον ιστότοπο.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i