True story | Η ζωή μου με το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Τι με έκανε να βρω την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

syndrome istock

Δεν είμαι η πρώτη, και σίγουρα όχι η τελευταία που πάσχω από ΣΠΩ. Είμαι, όμως, εδώ για να μοιραστώ την προσωπική μου εμπειρία με την ελπίδα να βοηθήσω κάποιες γυναίκες εκεί έξω.

Η ιστορία μου πηγαίνει αρκετά πίσω, στα εφηβικά μου χρόνια, όταν μέσα σε όλες τις μεγάλες αλλαγές της εφηβείας που είχα να αντιμετωπίσω, άρχισα να έχω κάποια δυσάρεστα συμπτώματα όπως: Ακανόνιστες περίοδοι, υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και το σώμα, ακμή, λιπαρότητα στα μαλλιά... Και δεν ήταν μόνο αυτά. Έβλεπα κάθε μήνα το νούμερο στη ζυγαριά μου να αυξάνεται, και τα ρούχα μου να μην μου κάνουν πια. Η αυτοπεποίθησή μου ήταν λίγο πιο χαμηλά από τα Τάρταρα, δεν ήθελα να μιλάω σε άνθρωπο. Για teenager, δεν το λες ότι περνούσα ωραία. Για τη δε μητέρα μου, όλα τα παραπάνω συμπτώματα ήταν φυσιολογικά επόμενα της εφηβείας, στα οποία ούτε γνώριζε γιατί συμβαίνει, ούτε λύση μπορούσε να μου δώσει. 

Και κάπως έτσι, συνέχιζα να ζω με το ΣΠΩ χωρίς να ξέρω καν ότι έχω ΣΠΩ. Μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά πολύ συχνά τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν λίγο μετά την εφηβεία, και καθώς αποδίδονται σε άλλες αιτίες, το ΣΠΩ μπορεί να παραμένει για πολύ καιρό αδιάγνωστο. Θα ήθελα να το θυμάσαι, για σένα, για μια φίλη σου, για το παιδί σου, καθώς μιλάμε για ένα σύνδρομο που αποτελεί την πιο συχνή ορμονική διαταραχή των εφήβων αλλά και των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Ναι, πλήττει περίπου 1 στις 10 γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, μεγάλο ποσοστό των γυναικών με προβλήματα γονιμότητας έχουν ΣΠΩ.

Όταν στην πορεία έβλεπα ότι τα συμπτώματα επέμεναν και η ζωή μου είχε γίνει πλέον ανυπόφορη, πήρα την απόφαση και πήγα μόνη μου στον γυναικολόγο μου, και πολύ σύντομα είχα στα χέρια μου τη διάγνωση: Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών. Σου ομολογώ ότι προς στιγμήν ανακουφίστηκα. Επιτέλους, ήξερα τι μου συμβαίνει. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούσα να το αντιμετωπίσω, να το θεραπεύσω, να το χειριστώ.

Θα ήθελα, φίλη μου, να είσαι καλύτερα ενημερωμένη από εμένα, να μην φοβάσαι τη λευκή ποδιά (σ.σ. τους γιατρούς), και εάν διαγνωστείς με ΣΠΩ, να θυμάσαι ότι είναι μια κατάσταση αντιμετωπίσιμη με φυσικό τρόπο. Με ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και με την κατάλληλη σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Inofert θα τα καταφέρεις κι εσύ όπως τα κατάφερα και εγώ. Στο υπογράφω και στο υπόσχομαι. Πλέον, έχω απαλλαγεί από όλα τα συμπτώματα του ΣΠΩ, νιώθω πραγματικά άλλος άνθρωπος, και μπορώ να χαίρομαι την κάθε μου μέρα! Και να σου πω και κάτι; Μπορώ όχι μόνο να μιλάω απελευθερωμένα για το ΣΠΩ αλλά νιώθω ότι οφείλω να μοιραστώ την εμπειρία μου με όσο περισσότερες γυναίκες μπορώ! 

syndrome
istock

Ο σύμμαχός σου στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του ΣΠΩ

Η σειρά των συμπληρωμάτων διατροφής Inofert, που περιλαμβάνει τα Inofert® Combi ΗΡInofert® ΗΡInofert® Plus και Inofert® Luteal, θα γίνει ο σύμμαχός σου στην αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων του ΣΠΩ. Δες παρακάτω το πώς:

Το Inofert® Combi ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ και ΔΜΣ >25 Kg/m2 και το Inofert® ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ  και ΔΜΣ ≤25 Kg/m2 αντιμετωπίζοντας την ορμονική διαταραχή, ομαλοποιούν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο και αποκαθιστούν τη φυσιολογική ωορρηξία. Επίσης, βοηθούν στην αποκατάσταση της ορμονικής ισορροπίας μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης κι έτσι, μειώνουν το πρόβλημα της αυξημένης τριχοφυΐας και ακμής. Παράλληλα, βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων καθώς και στη βελτίωση των επιπέδων της καλής (HDL) χοληστερόλης.

Το Inofert® Plus χάρη στην στοχευμένη σύνθεσή του, υποστηρίζει την υγεία των ωοθηκών και προάγει τη φυσιολογική τους λειτουργία. Επίσης, δρα αντιοξειδωτικά στα ωοθυλάκια και έτσι επιβραδύνει τη γήρανση των ωαρίων. Παράλληλα, βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενισχύοντας την ανταπόκριση των ωοθηκών στην φαρμακευτική αγωγή πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας.

Η λήψη Inofert® Combi ΗΡ ή Inofert® ΗΡ, ανάλογα με τον δείκτη μάζας σώματος, συνδυαστικά με το Inofert® Plus αυξάνει το ποσοστό ώριμων ωαρίων, βελτιώνει την ποιότητά τους και αυξάνει το ποσοστό των καλής ποιότητας εμβρύων, υποστηρίζοντας πολλαπλώς τη γονιμότητα αφού βάζει τα θεμέλια για μία ομαλή εμβρυική ανάπτυξη.

Το Inofert® Luteal βελτιώνοντας την δεκτικότητα του ενδομήτριου και αυξάνοντας το πάχος του ενδομήτριου, προάγει την εμφύτευση. Κι έτσι, όταν λαμβάνεται Inofert® Combi ΗΡ ή Inofert® ΗΡ (ανάλογα με τον δείκτη μάζας σώματος) μαζί με Inofert® Plus (από την 1η μέχρι την 14η μέρα του κύκλου) και Inofert® Luteal (από την 15η μέχρι την 28η ημέρα του κύκλου) αυξάνεται το ποσοστό των εγκυμοσυνών με καλή έκβαση.

Good to know

Ήξερες ότι: Ο Σεπτέμβριος είναι ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Η σειρά των συμπληρωμάτων διατροφής Inofert® συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το ΣΠΩ, ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες που μπορεί να πάσχουν από το σύνδρομο να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή για την αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων του ΣΠΩ.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.italfarmaco.gr/products/

Η ITF Hellas Α.Ε. - θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO - από την ίδρυσή της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς επίσης ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωσή της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com, www.inofert.gr, www.zelesse.gr, www.folivit.gr, www.iofolen.gr, www.floja.gr

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: Inofert HP:10611/28-01-2020, Inofert Combi HP:10613/28-01-2020, Inofert Plus:98478/21-12-2016, Inofert Luteal:10609/28-01-2020. Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i