Γιατί τα μοσχεύματα αυτόλογου λίπους είναι απαραίτητα στη ρινοπλαστική;

Η υψηλή τέχνη πίσω από μια τέλεια μύτη κρύβεται στα μοσχεύματα λίπουςμ μας εξηγεί η δρ Αργυρώ Κυπραίου, xειρουργός ΩΡΛ και πλαστικής προσώπου.

nose istock

 

Η ρινοπλαστική είναι η πιο δημοφιλής αισθητική επέμβαση παγκοσμίως και συχνά περιλαμβάνει τη χρήση μοσχευμάτων για ιδανικά αποτελέσματα. Μία από αυτές τις τεχνικές είναι η χρήση αυτόλογου λίπους, η οποία χρησιμοποιείται για αύξηση του όγκου και βελτίωση της ποιότητας του δέρματος της μύτης, ιδίως σε περιπτώσεις ενίσχυσης του ασύμμετρου αποτελέσματος μετά από μια σοβαρή επέμβαση επανορθωτικής ρινοπλαστικής.

Σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα, ο ρόλος του αυτόλογου λίπους στη χειρουργική αλλά και στη μη χειρουργική ρινοπλαστική είναι πολύ σημαντικός σε περιπτώσεις γερασμένου λεπτού δέρματος, με ρυτίδες, όπως και σε τραυματισμένη μύτη ή σε ταλαιπωρημένο δέρμα μετά από προηγούμενες ρινοπλαστικές, συνδυαστικά με ατέλειες και ασυμμετρίες από προηγούμενη επέμβαση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Ειδικά στις περιπτώσεις επανορθωτικής ρινοπλαστικής η συγκεκριμένη μέθοδος συμπληρώνει και ενισχύει τα τμήματα χόνδρου που θα χρησιμοποιηθούν για την επανόρθωση αλλά και τις περιτονίες (αρκεί να εφαρμόζεται από εξειδικευμένο χειρουργό με μεγάλη εμπειρία στις πρωτοπαθείς και επανορθωτικές επεμβάσεις). Η βελτίωση σε ποιότητα και λάμψη που προσφέρει στο δέρμα το αυτόλογο λίπος οφείλεται στα ανανεωτικά και αντιγηραντικά συστατικά που βρίσκονται μέσα σε αυτό, γεγονός που εκμηδενίζει αντιδράσεις του οργανισμού ή απόρριψη του μοσχεύματος.

Η διαδικασία και το αποτέλεσμα

Ο χειρουργός θα σχεδιάσει το κατάλληλο πλάνο αποκατάστασης μετά τη λήψη ιστορικού και φωτογραφικού υλικού. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό λίπους που απαιτείται για τη μύτη είναι μικρό –με βασική δότρια επιφάνεια την κοιλιά–, το οποίο στη συνέχεια φυγοκεντρείται και λεπτύνεται σε νανοτεμάχια ώστε να είναι ιδανικό για έγχυση στην περιοχή της μύτης.

Οι εγχύσεις αυτόλογου λίπους ειδικά τροποποιημένου για εφαρμογή επάνω στη μύτη ομαλοποιούν τη συνολική επιφάνεια, μειώνουν τις ατέλειες και τα παλαιότερα χειρουργικά στίγματα, δημιουργώντας ταυτόχρονα πιο σφριγηλό και λαμπερό δέρμα.

Τα οιδήματα είναι μικρά, ο πόνος ανύπαρκτος και η επιφάνεια που δέχεται το μόσχευμα επουλώνεται ταχύτατα, ενώ οι λεπτές διαφορές στην επιφάνεια της μύτης είναι άμεσα ορατές.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τη δρα Αργυρώ Κυπραίου, xειρουργό ΩΡΛ και πλαστικής προσώπου.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i