2 νέες καινοτόμες λύσεις για τους πόνους της περιόδου και τη μεγάλη ροή

Αν κάθε μήνα ψάχνεις ανακούφιση από τους πόνους της περιόδου και αν η μεγάλη ροή δυσκολεύει την καθημερινότητά σου, υπάρχουν 2 νέες λύσεις! Μάθες ποιες είναι αυτές.

eva intima istock

Η έμμηνος ρύση εμφανίζεται συνήθως κάθε 28 ημέρες, από την περίοδο της εφηβείας μέχρι την εμμηνόπαυση, εκτός της εγκυμοσύνης. Κατά την περίοδο, οι μύες της μήτρας συστέλλονται και χαλαρώνουν με ακανόνιστο τρόπο. Αυτή η κίνηση βοηθά τη μήτρα να αποβάλει ανεπιθύμητους ιστούς και αίμα.

Όλες μας βιώνουμε αυτές τις συσπάσεις, που σε κάποιες γυναίκες όμως προκαλούν πόνο και κράμπες, ενώ μπορεί να εμφανίσουν ναυτία, έμετο και άλλα συμπτώματα. Οι ουσίες που μοιάζουν με ορμόνες και προκαλούν αυτή τη διαδικασία ονομάζονται προσταγλανδίνες. Οι προσταγλανδίνες σχηματίζονται στην επένδυση της μήτρας.

Δυσμηνόρροια: Που οφείλονται οι κράμπες και οι πόνοι περιόδου;

Ένα άτομο είναι πιο πιθανό να έχει σοβαρές κράμπες ή άλλιώς δυσμηνόρροια εάν:

  • βιώνει άγχος
  • είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών, ιδιαίτερα πριν από την ηλικία των 20 ετών
  • έχει "βαριά" περίοδο
  • έχει οικογενειακό ιστορικό σε κράμπες περιόδου

Επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα για πόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου: 

  • κάπνισμα
  • κακή διατροφή
  • παχυσαρκία
  • κατάθλιψη
     

Ποιες παθήσεις μπορεί να επιδεινώσουν τις κράμπες της περιόδου;

Αρκετές υποκείμενες ιατρικές παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τις κράμπες της περιόδου, όπως:

  • ενδομητρίωση
  • ινομυώματα 
  • ορισμένες μορφές αντισύλληψης
  • αδενομύωση
  • φλεγμονώδης νόσος της πυέλου

Πούδρα σιδήρου: Η λύση για τους πόνους της περιόδου

menofix

Η πούδρα σιδήρου επικαλύπτει την επιφάνεια του επιθέματος ερχόμενη σε επαφή με το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και αντιδρά με αποτέλεσμα την απελευθέρωση και απόδοση θερμότητας. Το EVA INTIMA® MENOFIX είναι ένα αυτοκόλλητο θερμαινόμενο επίθεμα για την άμεση και ασφαλή ανακούφιση από τους πόνους περιόδου χαμηλά στην περιοχή της κοιλιακής χώρας ή της μέσης. Η μακράς διάρκειας δράση του μέχρι και 8 ώρες, το ιδιαίτερο σχήμα καρδιάς και το διακριτικό του μέγεθος το καθιστούν ιδανικό για χρήση κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη παροχή ενέργειας, αποδίδοντας αποτελεσματική θερμοκρασία (50-60ο C).

Τοποθέτησε ένα επίθεμα EVA INTIMA® MENOFIX πάνω από το εσώρουχο, στη μέση ή στην κοιλιά. Μην το τοποθετείς απευθείας πάνω στο δέρμα.

Γιατι έχεις μεγάλη ροή;

Η έντονη ροή κατά την περίοδο αφορά πολλές γυναίκες. Όμως οι περίοδοι που σε εμποδίζουν να κάνεις καθημερινές δραστηριότητες δεν είναι φυσιολογικές. Η έμμηνος ρύση και ο κύκλος κάθε γυναίκας είναι διαφορετικοί. Μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις εάν η περίοδός σου είναι φυσιολογική, ελαφριά ή βαριά, εκτός εάν μιλήσεις με το γιατρό σου.

Οι γυναίκες χάνουν κατά μέσο όρο 30 έως 40 mL αίματος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου. Οι γυναίκες με βαριά αιμορραγία ενδέχεται να χάσουν έως και 80 mL. Η ασυνήθιστα βαριά εμμηνορροϊκή αιμορραγία ονομάζεται μηνορραγία, και προκαλεί ροές τόσο έντονες που πρέπει να αλλάζεις τη σερβιέτα σου κάθε ώρα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιείς περισσότερα από επτά ή οκτώ ταμπόν την ημέρα. Αυτή η κατάσταση ενδέχεται να προκαλέσει αναιμία και σοβαρές κράμπες. 

Εκτός αυτού, η μεγάλη ροή μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση λοιμώξεων ή υποτροπών αυτών. 

Πώς να αντιμετωπίσεις τη μεγάλη ροή

eva

Τα Eva Intima Probio Pads αποτελούν τη νέα γενιά πολυ-λειτουργικών σερβιετών περιόδου καθώς διασφαλίζουν γρήγορη και υψηλή απορροφητικότητα, ακόμα και σε μεγάλη ροή. Προστατεύουν από διαρροές ενώ χάρη στα προβιοτικά στελέχη Lactobacillus acidophilus προσφέρουν τους απαραίτητους γαλακτοβακίλλους για τη διασφάλιση του φυσιολογικού μικροβιώματος της περιοχής και την ενίσχυση τοπικών μηχανισμών άμυνας που οδηγούν στην πρόληψη της εμφάνισης μυκητιασικών και βακτηριακών ανισορροπιών βάση κλινικής μελέτης.

Με ιδιαίτερα απαλό και υποαλλεργικό κάλυμμα και με τις δεσμεύσεις ποιότητας και καταλληλότητας της Eva Intima: χωρίς χλώριο, φωσφορικά, άρωμα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i