Γιατί πρέπει να κάνεις περισσότερο σεξ, σύμφωνα με την επιστήμη

Είναι πολλά τα οφέλη, Άρη.

σεξ iStock

Η επιστήμη λέει ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερο σεξ και, ποιοι είμαστε εμείς για να φέρουμε αντιρρήσεις; Σε έναν κόσμο στον οποίο το καθημερινό άγχος και οι εντάσεις μπορούν να μας καταβάλλουν, είναι ζωτικής σημασίας να εξερευνήσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Ένας από αυτούς τους τρόπους, που υποστηρίζεται από την επιστήμη και συχνά υποτιμάται, είναι η διατήρηση μιας ενεργής και ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής. Πέρα από την απλή σωματική ευχαρίστηση, πολυάριθμες μελέτες έχουν αποκαλύψει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη τόσο για την ψυχική όσο και για τη σωματική υγεία που προκύπτουν φυσικά από το σεξ.

Αν λοιπόν θέλεις να μάθεις 5 επιστημονικά τεκμηριωμένα οφέλη του σεξ, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί τα έχουμε συγκεντρωμένα όλα, μόνο για εσένα. 

1. Σου φτιάχνει τη διάθεση

Αυτό το ήξερες, έτσι δεν είναι; Το σεξ πυροδοτεί την απελευθέρωση ενδορφινών, οι οποίες συνδέονται με συναισθήματα ενθουσιασμού, ικανοποίησης και ευεξίας. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλει θετικά στη συναισθηματική ευεξία προσφέροντας στιγμές ευτυχίας και χαλάρωσης ενώ διευκολύνει τον ύπνο.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i