Αυτό είναι το πρωινό που συστήνουν όλοι οι διατροφολόγοι

Ποια θρεπτικά στοιχεία είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις γεμάτη ενέργεια την ημέρα σου;

Kölln

Αναζητώντας απάντηση στο αιώνιο ερώτημα "ποιο πρωινό είναι πιο υγιεινό" βρέθηκα αντιμέτωπη με πολλές και διαφορετικές τεκμηριωμένες προτάσεις ειδικών σε θέματα διατροφής, οι οποίες, ωστόσο, έφεραν ένα κοινό χαρακτηριστικό: το ιδανικό πρωινό που θα γεμίσει ενέργεια τον οργανισμό σου, αλλά και θα σε βοηθήσει να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της ημέρας, είναι εκείνο που περιέχει μια σειρά βιταμινών, θρεπτικών συστατικών και μεταλλικών στοιχείων.

Το παραπάνω τρίπτυχο, σύμφωνα με τις υποδείξεις διατροφολόγων, περιλαμβάνεται στις μικρές και τρυφερές νιφάδες βρώμης. Η βρώμη, ως γνωστόν, ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των δημητριακών και λόγω της μοναδικής θρεπτικής αξίας της αποτελεί βασικό παράγοντα μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, με την τελευταία να προάγει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Άλλωστε η β-γλυκάνη που περιλαμβάνεται στη βρώμη είναι που συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα. 

βρώμη

Πώς πρόσθεσα τη βρώμη στο δικό μου πρωινό

Αν και υπήρξα αρκετά επιφυλακτική στην αρχή με την ιδέα ότι θα προσφέρω στον οργανισμό μου όλα τα παραπάνω πολύτιμα συστατικά, τρώγοντας απλώς κάθε πρωί ένα μπολ με δημητριακά και γάλα, δεν άργησα να παρατηρήσω αλλαγή στην ποιότητα της καθημερινότητας μου για δύο συγκεκριμένους λόγους:

  • Πρώτον επέλεξα δημητριακά βρώμης Kölln, διότι παράγονται από μία εξειδικευμένη εταιρία με περισσότερα από 200 χρόνια εμπειρίας στην επιλογή, επεξεργασία και παραγωγή προϊόντων με βάση τη βρώμη και...
  • Δεύτερον γιατί ανακάλυψα νέους γευστικούς τρόπους να καταναλώνω τη βρώμη για πρωινό. Και ποιοι είναι αυτοί;

Oat Muesli: To μούσλι είναι μείγμα από νιφάδες βρώμης Kölln και πρόσθετα συστατικά όπως φρούτα. Σου δίνει ακόμα περισσότερη γεύση από την απλή βρώμη και συνδυάζει τα πάντα για ένα πραγματικά πλήρες πρωινό. Αλλά και….

Kölln

Oat Granola: Παρασκευάζεται με βάση νιφάδες βρώμης που ψήνονται ώστε να αποκτήσουν τη μοναδική τραγανή υφή τους. Εδώ η σοκολάτα και τα μπισκότα διαθέτουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην απολαυστική εμπειρία ενός πρωϊνού. Η γκρανόλα Kölln συνδυάζεται ιδανικά και με γιαούρτι (για απογευματινό σνακ).

Kölln

Επίσης, όλα τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για κάθε είδους συνταγές - για εμένα τα Oat Μuesli Φρούτα, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, με γιαούρτι και μέλι ή ταχίνι είναι πλέον το πρωινό του Σαββατοκύριακου.

Δες τις αγαπημένες μας συνταγές με δημητριακά βρώμης στο kolln.gr και βρες εδώ το κοντινότερο σε εσένα σημείο διάθεσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i