Η ώρα η καλή με το βάρος το "σωστό"

Μια ημέρα που θέλεις σίγουρα να εκπέμπεις αλλά και να έχεις αυτοπεποίθηση.

Η ώρα η καλή iStock

"Αυτό που φοράτε τη μεγάλη μέρα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε καλά και να σας γεμίζει αυτοπεποίθηση. Συνιστώ να επιλέξετε ένα φόρεμα με φαρδύ μανίκι το οποίο δημιουργεί τέλειο σχήμα, ένα ύφασμα που δεν εφαρμόζει στην κοιλιά ή ένα φόρεμα που είναι πιο φαρδύ στο στενότερο μέρος της γάμπας, για να έχετε ένα κολακευτικό αποτέλεσμα". – Lisa Talbot, προσωπική στυλίστρια.

Η ημέρα του γάμου είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι και μία από τις πτυχές της που απασχολούν γυναίκες και άνδρες είναι το φυσιολογικό τους βάρος, ώστε να αναδεικνύονται τα ρούχα και οι επιλογές τους. Ωστόσο, δεν είναι μόνο το ζευγάρι που αγχώνεται για το βάρος του. Σύμφωνα με έρευνα*, το 66% των ζευγαριών και των καλεσμένων σε γάμους έχουν ανησυχίες σχετικά με το βάρος τους.

Τα ενδιαφέροντα δεδομένα

Στην έρευνα*, η οποία ανατέθηκε από την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan και πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώθηκε ότι οι Βρετανοί δεν αισθάνονται αυτοπεποίθηση σχετικά με την εμφάνισή τους. Σχεδόν το ένα τέταρτο (22%) των ανθρώπων που θα παρευρεθούν σε γάμο νιώθει ότι δε θα φαίνεται στα καλύτερά του, λόγω αύξησης βάρους.

• Ένας στους πέντε (19%) λέει ότι το βάρος του τον κάνει να αισθάνεται ανασφάλεια για το πώς θα φαίνεται στους άλλους ανθρώπους. Και το ένα τρίτο (36%) όλων των ενηλίκων αισθάνεται ότι οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας κρίνουν αρνητικά όσους έχουν πάρει βάρος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

• Ένας στους οκτώ (13%) από τα άτομα που θα παρευρεθούν σε κάποιον γάμο ανησυχεί ότι το κοστούμι ή το φόρεμά του μπορεί να μην του κάνει όπως θα ήθελε, λόγω αύξησης βάρους. Ενώ το 12% ανησυχεί πολύ για το βάρος του, με ορισμένους να σκέφτονται ακόμα και να μην παρευρεθούν στη μεγάλη μέρα κάποιου φίλου ή συγγενούς, επειδή δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους.

• Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αυτοπεποίθηση είναι χαμηλότερη μεταξύ των γυναικών, με το 24% των γυναικών και το 11% των ανδρών από τους ερωτηθέντες να παραδέχονται ότι αισθάνονται "πραγματικά ανασφαλείς" για το πώς φαίνονται στους άλλους ανθρώπους.

• Τα άτομα ηλικίας 25 έως 34 ετών είναι πιο πιθανό να περιγράψουν τον εαυτό τους ως "εξαιρετικά δυσαρεστημένους με την εμφάνισή τους", ενώ η θετική εικόνα για το σώμα τους είναι υψηλότερη στα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ο Mark Gilbert, διατροφολόγος της The 1:1 Diet, δήλωσε: "Με την άνοιξη να έχει καθιερωθεί ως η εποχή που ξεκινούν οι γάμοι, τώρα είναι η ώρα για πολλούς ανθρώπους να σκεφτούν σοβαρά τον τρόπο που δείχνουν και αισθάνονται, αν αυτό είναι κάτι που τους προκαλεί ανασφάλεια και μειωμένη αυτοπεποίθηση, ενόψει της μεγάλης ημέρας. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα ζευγάρια να ζήσουν πραγματικά την εμπειρία του "ευτυχισμένου” ανδρόγυνου και να νιώσουν στα καλύτερά τους μαζί με τους καλεσμένους τους, χωρίς να επηρεάζονται από αρνητικά συναισθήματα που τυχόν τους προκαλεί η εμφάνισή τους. Αυτή η περίοδος, όμως, είναι μια καλή στιγμή για να θέσουν εφικτούς στόχους που θα βελτιώσουν την υγεία και τον τρόπο ζωής τους".

Κι όμως, υπάρχει λύση 

Είτε είσαι το τιμώμενο πρόσωπο είτε απλός καλεσμένος, είναι πιθανό να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στην παραπάνω έρευνα. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο να αγχωνόμαστε λίγο πριν από μια σπουδαία εκδήλωση με αφορμή το ότι δεν αισθανόμαστε καλά με το σώμα μας. Τώρα είναι η ιδανική περίοδος για να βάλεις τον στόχο σου και φέτος το καλοκαίρι η αυτοπεποίθησή σου να είναι στα ύψη. Επικοινώνησε με την The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, βρες τον δικό σου προσωπικό σύμβουλο και ξεκίνησε τώρα να χτίζεις το σώμα που πάντα ονειρευόσουν.

*Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Researchbods σε 2.000 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο του 2021. 

Για να βρεις και εσύ τον δικό σου σύμβουλο, που θα σε βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στο site one2onediet.gr ή κάλεσε στο τηλ.: 212 2134383.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i