Τι είναι το Snow Salt Chococinno της Ρις Γουίδερσπουν και πόσο ασφαλές είναι να τρως χιόνι

Μπορείς να φας φρέσκο χιόνι όπως η Ρις Γουίδερσπουν ή τελικά δεν είναι καλή ιδέα το Snow Salt Chococinno; Τι λένε οι ειδικοί.

reese TikTok

Η σταρ του Morning Show και του Legally Blonde, Ρις Γουίδερσπουν, έχει προκαλέσει διαμάχη στα social media, αφού έφτιαξε... παγωτό από φρέσκο χιόνι, το Snow Salt Chococinno.

reese
istock

Τι είναι το Snow Salt Chococinno;

Φρέσκο χιόνι που περιχύνεις με κρύο καφέ, αλατισμένη καραμέλα και σος σοκολάτας. Στο βίντεο, που προβλήθηκε περισσότερες από πέντε εκατομμύρια φορές το Σαββατοκύριακο, η Ρις ανάφερε με απόλαυση: "Είναι τόσο καλό".

Αλλά η σταρ αντιμετώπισε από τότε διάφορα σχόλια από ανήσυχους followers και fans, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν έπρεπε να τρώει χιόνι λόγω βακτηρίων και ρύπων.

@reesewitherspoon

Snow days were made for Chococinnos ❄️☕️

♬ Let's go - Official Sound Studio

Yes or Snow; Τι λένε οι επιστήμονες για την κατανάλωση χιονιού 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η κατανάλωση χιονιού δεν είναι ασφαλής. Αφού παγώσει μια σταγόνα νερού και σχηματίσει μια νιφάδα χιονιού, μπορεί να απορροφήσει τους ρύπους από τον αέρα καθώς πέφτει.

Το πιο λευκό στρώμα που βρίσκεται πάνω και μακριά από το έδαφος πιθανόν να θεωρείται ασφαλέστερο για κατανάλωση.

Ο Staci Simonich, καθηγητής περιβαλλοντικής και τοξικής οικολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, είπε στο BBC ότι το χιόνι είναι ασφαλές για κατανάλωση αρκεί να προέρχεται από "μη αστική περιοχή" και ότι οι άνθρωποι περιμένουν "μέχρι να πέσουν τα πρώτα λίγα εκατοστά. Επιτρέπεται να τρώμε μια μικρή ποσότητα από μια περιοχή όπου δεν έχουν περπατήσει άνθρωποι ή ζώα" ανάφερε.

Για τον Paul Williams, καθηγητή ατμοσφαιρικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Reading, οι νιφάδες χιονιού "μπορεί να μολυνθούν καθώς πέφτουν στο έδαφος, όπως θα συμφωνήσει όποιος έχει δει κίτρινο χιόνι".

"Θα έπινες βροχή; Αν όχι, τότε μην τρως χιόνι", πρόσθεσε. "Οι κίνδυνοι είναι πιθανώς μικροί, αλλά γιατί να το κάνεις "όταν έχουμε επινοήσει διαδικασίες επεξεργασίας νερού για κάποιο λόγο".

Και σχολιάζοντας την ανάρτηση της Witherspoon, ο Dr Zachary Rubin - παιδοαλλεργιολόγος με έδρα το Ιλινόις είπε απλά: "Αυτό δεν είναι τόσο σοβαρό".

Οπότε και η Γουίδερσπουν απάντησε: "Ο γιατρός λέει ότι είναι εντάξει".

Διάβασε ακόμη: Πώς θα μένουμε ζεστοί όταν έξω κάνει κρύο - χωρίς καλοριφέρ, αέριο ή κλιματιστικό

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i