Όργανα γυμναστικής με νερό | Καίνε θερμίδες, κάνουν ενδυνάμωση και δεν χαλάνε το πάτωμά σου!

Εάν θέλεις να αποκτήσεις περισσότερη δύναμη και να κάψεις θερμίδες αυτά τα όργανα γυμναστικής με νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να χρησιμοποιήσεις!

kettebells istock

Η αστάθεια είναι μεγάλο μάθημα ζωής, και στα γυμναστήρια! Όσο πιο ασταθής είσαι τόσο πιο πολύ προσπαθείς να γυμναστείς και επομένως καις θερμίδες και δυναμώνεις πιο αποτελεσματικά. Εδώ, έρχονται τα όργανα γυμναστικής με νερό που θα κάψουν όλες τις περιττές θερμίδες και θα σε δυναμώσουν.

Τι είναι τα όργανα γυμναστικής με νερό;

Είναι το νέο trend στην εκγύμναση! Τα όργανα γυμναστικής με νερό είναι βάρη, βάρη με μπάρα, kettebells ή medicine balls, γεμάτα υγρό και θεωρούνται ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης επειδή το νερό στο εσωτερικό ρέει και κινείται, με αποτέλεσμα να δεσμεύει τους σταθεροποιητικούς μυς σου. Όχι μόνον αυτό, αλλά οι προπονήσεις με όργανα γυμναστικής με νερό είναι μια μορφή λειτουργικής προπόνησης που βελτιώνει την ικανότητα του σώματός σου να εκτελεί καλύτερα τις καθημερινές σου κινήσεις.

Τώρα μπορείς να φέρεις το γυμναστήριο στο σπίτι και να κάνεις την γυμναστική τρόπο ζωής

Γιατί να γυμναστείς με όργανα γυμναστικής με νερό;

Τα όργανα γυμναστικής με νερό επιτρέπουν την άσκηση με ασταθές μεταβλητό φορτίο επειδή ενσωματώνουν νερό που μετακινείται μαζί σου σε κάθε άσκηση. Παράλληλα, είναι μαλακά και επιτρέπουν την χρήση τους παντού, χωρίς κίνδυνο για το δάπεδο, για τραυματισμό και χωρίς θόρυβο κατά την πτώση. Ποια είναι τα οφέλη τους:

fluid
ostracon

Μαλακές μπάλες με υγρό και μπάρα

 

1. Θα βελτιώσεις τη δύναμη και την αντοχή σου

Η ικανότητά μας να σηκώνουμε μεγάλα βάρη περιορίζεται από το πόσο καλή είναι η τεχνική μας, όχι μόνον η φυσική μας κατάσταση. Για παράδειγμα τα βάρη νερού είναι ιδανικά για τη βελτίωση της φόρμας και της τεχνικής. Εντοπίζουν ανισορροπίες ώστε να μπορέσεις να τις διορθώσεις. 

Επίσης, το υγρό που περιέχουν τα βάρη νερού δημιουργούν κινητικές παρεμβολές που ωθούν το σώμα σε πολύ υψηλότερη μυϊκή ενεργοποίηση από αυτή που επιτυγχάνεται με οποιαδήποτε άλλη μπάρα. Ταιριάζουν σε διάφορα προγράμματα προπόνησης cardio, ενδυνάμωση και crossfit, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά τους.

2. Θα αυξήσεις τη σταθερότητα και τον συντονισμό σου

Δεδομένου ότι τα βάρη νερού έχουν συνεχή κίνηση, ο πυρήνας σου ασκείται σε κάθε άσκηση που εκτελείς, βελτιώνοντας την ισορροπία και τον συντονισμό σου καθώς επιστρατεύει περισσότερους μυς για να σταθεροποιήσει την κίνηση του νερού. 

3. Θα κάνεις λειτουργική προπόνηση

Η προπόνηση με βάρη νερού προσομοιώνει τις ασταθείς κινήσεις της καθημερινότητας. Σκέψου: όταν μεταφέρεις τις σακούλες του σούπερ μάρκετ, βαλίτσες ή τα παιδιά σου, αυτά μετακινούνται συνεχώς. Επίσης, η προπόνηση με βάρη νερού βασίζεται σε λειτουργικές κινήσεις, οι οποίες είναι σύνθετες, με αποτέλεσμα να μπορείς να εκτελείς καθημερινές δραστηριότητες με μεγαλύτερη ευκολία.

4. Θα κάψεις αποτελεσματικά θερμίδες

Τα όργανα γυμναστικής με νερό διεγείρουν μια μεγαλύτερη νευρομυϊκή απόκριση και επομένως αυξάνουν την κατανάλωση θερμίδων. Η ένταση μιας μεμονωμένης άσκησης δεν δίνεται μόνο από το βάρος της μπάρας αλλά και από τον βαθμό αστάθειας: όσο περισσότερο κινείται το υγρό, δημιουργώντας περισσότερα ερεθίσματα για το σώμα, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η άσκηση όσον αφορά τις θερμίδες που καίγονται, την ενεργοποίηση των μυών ή την αποκατάσταση μετά από τραυματισμό.

Τι όργανα γυμναστικής με νερό υπάρχουν και ποια να επιλέξεις;

Τα όργανα αυτά είναι ελαστικά και αντικραδασμικά: μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ακόμα και σε μικρούς χώρους, στο σπίτι, ή και σε εξωτερικούς χώρους.

Εκτός από το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, πρέπει να εξετάσεις και τους στόχους σου. Προτού ασκηθείς με όργανα γυμναστικής με νερό μερικές απαντήσεις που πρέπει να δώσεις είναι οι παρακάτω:

  • Είμαι αρχάρια, μέση ή προχωρημένη;
  • Θέλω αερόβια ή ενδυνάμωση; Ή και τα δύο;
  • Μου αρέσει να χρησιμοποιώ περισσότερο kettlebells ή βαράκια;

Εάν θέλεις να κάνεις προπόνηση ενδυνάμωσης προτίμησε βαρύτερο εξοπλισμό, επιτρέποντάς σου να προσθέτεις περισσότερο νερό καθώς ανεβαίνεις επίπεδο. Εάν θέλεις να κάνεις αερόβια σε συνδυασμό με ενδυνάμωση, προτίμησε πιο light εξοπλισμό. Όσον αφορά το σχήμα, επίλεξε:

  • Μπάρα με βάρη, για squats, προβολές, άρσεις θανάτου.
  • Kettlebell ή ιατρική μπάλα για ενδυνάμωση: Θα τα βρεις σε βάρη: βάρη 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 20 & 24.

kettebelles
ostracon

 Ειδικό kettlebell με νερό

 

Προσοχή στις λαβές!

Οι διαφορετικές λαβές είναι ιδανικές γιατί δίνουν περισσότερες επιλογές για άνεση και ατελείωτες δυνατότητες για άλλες ασκήσεις που πρέπει να εκτελείς. Όταν κάνεις προπόνηση με βάρη νερού, μπορείς να τα κρατήσεις ως εξής:

  • Με μία λαβή σε κάθε χέρι
  • Με δύο χέρια σε μια λαβή
  • Κρατώντας με δύο μια μπάρα 

ball
ostracon

Medicine ball με νερό

 

Διάβασε ακόμη: Ασκήσεις με kettlebells για γυναίκες: Δυνατή κοιλιά, πλάτη, μπράτσα, γάμπες, μηροί, γλουτοί με 1 κίνηση

Το άρθρο δεν είναι διαφημιστικό και τα προϊόντα είναι από ρεπορτάζ αγοράς.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i