Η απλή άσκηση που ρίχνει το σάκχαρο!

Αν θέλεις να ρίξεις το σάκχαρο και να αυξήσεις τα χρόνια ζωής σου κάνε αυτήν την απλή άσκηση!

walk istock

Η κίνηση του σώματός σου μετά το φαγητό είναι ένας απλός τρόπος για να ρυθμίσεις το σάκχαρο στο αίμα, το οποίο, όπως γνωρίζουμε, είναι το κλειδί για τη μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες. Δες ποια απλή άσκηση μπορείς να κάνεις για να είσαι υγιής.

Ποια άσκηση ρίχνει το σάκχαρο

Το περπάτημα για μόλις δύο λεπτά μέσα σε μία ώρα μετά τα γεύματα μπορεί να μειώσει σημαντικά την παρατεταμένη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Μια μελέτη στο περιοδικό Diabetes Care διαπίστωσε ότι όταν οι ηλικιωμένοι ενήλικες που διατρέχουν κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 περπατούσαν σε διάδρομο για 15 λεπτά μετά το φαγητό, είχαν μικρότερες αυξήσεις σακχάρου στο αίμα τις ώρες που ακολούθησαν.

Μάλιστα, αυτές οι γρήγορες βόλτες μετά το δείπνο ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικές στη μείωση του σακχάρου στο αίμα από ένα μόνο 45λεπτο περπάτημα το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Διάβασε: Περπάτημα: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τι μπορείς να κάνεις για να ρίξεις το σάκχαρο

Αμέσως μετά το δείπνο, κάνε μια βόλτα στη γειτονιά σου. Μπορείς επίσης να κάνεις μερικές απλές ασκήσεις, όπως squats ή ανυψώσεις γάμπας, να καθαρίσεις το σπίτι, να τρέξεις με τα παιδιά σου ή να κάνεις ένα πάρτι στο σαλόνι σου, οποιαδήποτε κίνηση μετράει! 

Μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι μόλις 11 επιπλέον λεπτά κίνησης την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στη διάρκεια ζωής. Έτσι, εάν πηγαίνεις ήδη μια βόλτα, αφιερώστε 11 λεπτά ακόμα για να περπατήσεις.

Το περπάτημα είναι εύκολο, δεν απαιτεί εκπαίδευση και μπορεί να ενσωματωθεί στον τρόπο ζωής σου. Αν και το περπάτημα μπορεί να μην μας έρχεται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε τις τελευταίες ή πιο συναρπαστικές τάσεις στον χώρο της υγείας και της φυσικής κατάστασης, είναι όμως μια δοκιμασμένη και αληθινή μορφή σωματικής δραστηριότητας.

Όχι μόνο είναι προσβάσιμο, δωρεάν και με μικρότερο αντίκτυπο, αλλά συνδέεται επίσης με τη μακροζωία. Είναι μια μορφή κίνησης που προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης.

Μάθε: Πώς να περπατάς με σωστή στάση και τεχνική;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i