Πώς να περπατάς με σωστή στάση και τεχνική;

Η ειδικός εξηγεί ποιες είναι οι σωστές τεχνικές για το καλύτερο, σωστότερο, πιο αποτελεσματικό περπάτημα.

σωστό περπάτημα pexels

Πιάνεις ποτέ τον εαυτό σου να σκύβει ή να έχει κλήση προς τα εμπρός ενώ περπατάς; Ίσως, να έχεις νιώσει πόνο στην πλάτη και δυσφορία λόγω κακής στάσης του σώματος, αλλά, από πού να ξεκινήσεις όταν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή; Το παρακάτω βίντεο μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη στάση σου και, κατά συνέπεια, τη συνολική σου ευεξία. Η καλή στάση δε σημαίνει να αναγκάζεις τον εαυτό σου να κάθεσαι όρθια, αλλά να καλλιεργείς δια βίου συνήθειες που προάγουν την υγεία, την άνεση και τη χαλάρωση. Ανάμεσα σε αυτές τις συνήθειες είναι και η σωστή στάση του σώματος όταν περπατάς, ανοίγοντας τον δρόμο για μακροχρόνια αποτελέσματα. Στην αρχή, μπορεί να χρειαστεί λίγη προσπάθεια, αλλά θα καταλάβεις ότι η σωστή στάση δεν είναι μόνο καλή, αλλά τελικά είναι και πιο άνετη.

Πώς επηρεάζει την υγεία μας η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, όπως το περπάτημα;

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του σωστού περπατήματος

Το περπάτημα μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή δραστηριότητα, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη στάση του σώματος και τη γενική ευεξία σου. Σε αυτό το βίντεο, θα μάθεις πώς να περπατάς σωστά - η διαδικασία δεν περιλαμβάνει μόνο το να βάζεις το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Ακολουθούν μερικά βασικά βήματα από τη σειρά που θα σε βοηθήσουν να περπατάς με σωστή στάση:

1. Άνοιγμα του μπροστινού μέρους του σώματος: Ένα από τα μυστικά για το σωστό περπάτημα είναι να ανοίξεις το μπροστινό μέρος του σώματός σου. Αυτό σε βοηθά να σταθείς πιο ψηλά και να δεσμεύσεις αποτελεσματικά τους μυς του κορμού. 

2. Κούνησε τα χέρια σου: Η κίνηση των χεριών σου παίζει σημαντικό ρόλο στο βάδισμά σου. Μαθαίνοντας πώς να κουνάς τα χέρια φυσικά και ρυθμικά ενώ περπατάς, όχι μόνο θα βελτιώσεις τη στάση σου αλλά θα αυξήσεις και την αποτελεσματικότητά σου στο περπάτημα. 

3. Κράτα τη φτέρνα στο έδαφος για ένα επιπλέον μικροδευτερόλεπτο: Αυτή η φαινομενικά μικρή προσαρμογή μπορεί να κάνει τη διαφορά στη στάση του περπατήματος σου. Καθυστερώντας ελαφρά την ανύψωση της φτέρνας, επιτρέπεις στο σώμα να εμπλέξει τους μύες του πιο αποτελεσματικά, παρέχοντας καλύτερη στήριξη και σταθερότητα καθώς κινείσαι. 

4. Χρήση των μυών στο πίσω μέρος του ποδιού: Μια σωστή τεχνική βάδισης περιλαμβάνει τη δέσμευση των μυών στο πίσω μέρος του ποδιού σου για να ωθήσεις τον εαυτό σου προς τα εμπρός. Αυτό όχι μόνο ενισχύει την αποτελεσματικότητά στο περπάτημα, αλλά μειώνει επίσης την πίεση στις αρθρώσεις και το κάτω μέρος της πλάτης.

Δες αναλυτικά το βίντεο: 

 

Περπάτημα για αδυνάτισμα: Πώς να περπατάς σωστά για να χάσεις -1 νούμερο σε ένα μήνα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i