Η αντιισταμινική ουσία που βρίσκεται σε 8 καθημερινές τροφές | Μειώνει τις αλλεργίες!

Φέ αυτές τις τροφές: περιέχουν την αντιισταμινική ουσία που μειώνει τα συμπτώματα της αλλεργίας σου.

allergies istock

Εάν έχεις αλλεργίες ψάξε να βρεις αυτήν την αντιισταμινική ουσία: την κερσετίνη. Τα άτομα με αλλεργίες μπορεί να βρουν ανακούφιση χρησιμοποιώντας φυτικά εκχυλίσματα και τροφές που δρουν ως αντιισταμινικά. Για παράδειγμα η βιταμίνη C, η σπιρουλίνα, τα προβιοτικά.

Τα αντιισταμινικά είναι ουσίες που εμποδίζουν τη δραστηριότητα της ισταμίνης στο σώμα. Η ισταμίνη είναι μια πρωτεΐνη που προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας, όπως φτέρνισμα, φαγούρα στα μάτια και στο λαιμό.

Τα μη συνταγογραφούμενα και τα συνταγογραφούμενα αντιισταμινικά φάρμακα είναι αποτελεσματικά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, όπως υπνηλία και ναυτία. Ως αποτέλεσμα, κάποιοι επιθυμούν να δοκιμάσουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις.

Η αντιισταμινική ουσία που μειώνει τις αλλεργίες

Η κερσετίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό φλαβονοειδές, που βρίσκεται σε πολλά φυτά και τρόφιμα. Έρευνα που έγινε το 2020 αναφέρει ότι η κερσετίνη μπορεί να έχει αντιαλλεργικές και αντιισταμινικές ιδιότητες. Η κερσετίνη είναι φυσικά παρούσα σε πολλά τρόφιμα και βότανα, όπως:

  1. μήλα
  2. μούρα
  3. μαύρο τσάι
  4. μπρόκολο
  5. κρεμμύδια
  6. σταφύλια
  7. Ginkgo biloba
  8. πράσινο τσάι

Ποια άλλα οφέλη έχει η κερσετίνη

Τα πιθανά οφέλη της κερσετίνης για την υγεία:

  • καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες
  • μειώνει τη φλεγμονή
  • μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου
  • μειώνει το κίνδυνο νευρολογικών παθήσεων
  • μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων
  • μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων
  • μειώνει την αρτηριακή πίεση

Δόση και παρενέργειες

Η κερσετίνη είναι γενικά ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Μπορείς να λάβεις κερσετίνη μέσω της διατροφής, τρώγοντας φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Τα κρεμμύδια είναι από τις πιο πλούσιες πηγές διαιτητικών φλαβονοειδών που παρέχουν 28,4–48,6 mg κερσετίνης / 100 γρ.

Η κερσετίνη διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής, συνήθως σε δόσεις από 500 έως 1000 mg ημερησίως. Τα συμπληρώματα μπορεί να περιλαμβάνουν άλλες ουσίες, όπως βρομελίνη ή βιταμίνη C, που μπορεί να βοηθήσουν το σώμα να την απορροφήσει πιο αποτελεσματικά.

Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και μυρμήγκιασμα στα χέρια και τα πόδια σε κάποια άτομα. Εάν ένα άτομο λάβει πολύ υψηλές δόσεις, ειδικά μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά.

Τα οφέλη της αντιφλεγμονώδους διατροφής

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i