
Τα γλυκά των εορτών παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο στα εορταστικά τραπέζια. Συμβολίζουν τη ζεστασιά, τη φιλοξενία και φυσικά τη γλύκα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες μέχρι τις πιο περίτεχνες δημιουργίες, κάθε οικογένεια έχει τις δικές της παραδόσεις και αγαπημένες συνταγές.
Τα Χριστούγεννα όμως πέρασαν αλλά οι εορταστικές μέρες ακόμα παραμένουν και εσύ έχεις μπροστά σου πολλά οικογενειακά τραπέζια, είτε να ετοιμάσεις είτε να πας επειδή είσαι καλεσμένη.
Και κάπου εκεί σκέφτεσαι τι γλυκά να φτιάξεις, γιατί το επιδόρπιο είναι ο γλυκός επίλογος από ένα απολαυστικό εορταστικό και όχι μόνο γεύμα ή δείπνο.
Μελομακάρονα με στέβια: Είναι πιο υγιεινά ή είναι μύθος - τι λέει ο διατροφολόγος
Αν όμως νιώθεις ότι ο χρόνος σε πιέζει και δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι πολύπλοκο, υπάρχει μια εξαιρετική λύση, από τον food blogger Γαβριήλ Νικολαΐδη (@gabnikolaidis), ο γρήγορος και υγιεινός κορμός μελομακάρονο. Με λίγα μόνο υλικά και χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία, μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο επιδόρπιο που συνδυάζει την κλασική γεύση του μελομακάρονου με μια πιο ελαφριά και μοντέρνα προσέγγιση. Έτσι, απολαμβάνεις την ατμόσφαιρα των εορτών, χωρίς να χάνεις πολύτιμο χρόνο στην κουζίνα.
Κορμός μελομακάρονο
Υλικά:
- 500 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 200 γρ. καρύδι
- 70 γρ. κακάο
- 1 κτσ κανέλα
- 1/2 κτγ γαρύφαλο
- 1 κτγ τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1) Προετοιμάζεις τους χουρμάδες: Αν οι χουρμάδες σου είναι σκληροί, τους μουλιάζεις σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, τους στραγγίζεις καλά.
2) Χτυπάς τα υλικά: Βάζεις τους χουρμάδες, τα καρύδια, το κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το τζίντζερ στον επεξεργαστή τροφίμων (μπλέντερ). Τα χτυπάς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη.
3) Διαμορφώνεις τον κορμό: Μεταφέρεις το μείγμα σε μια επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα. Πλάθεις το μείγμα σε σχήμα κορμού και το τυλίγεις σφιχτά με τη λαδόκολλα ή μια διαφανή μεμβράνη.
4) Ψύχεις τον κορμό: Βάζεις τον κορμό στο ψυγείο (στη συντήρηση) για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει και να είναι έτοιμος για κόψιμο.
5) Σερβίρεις: Κόβεις τον κορμό σε φέτες και τον απολαμβάνεις.
Διάβασε επίσης:
Πώς θα απολαύσουν τα παιδιά τα γλυκά με υγιεινό τρόπο στις γιορτές;
Δύο απολαυστικά χριστουγεννιάτικα σνακ για περισσότερη ενέργεια
Φτιάξε κέικ βρώμης με γεύση μελομακάρονο - Εύκολα και γρήγορα!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr