Μπάρες χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας - Μια θρεπτική παραλλαγή που θα λατρέψεις!

Τόσο υγιεινές και τόσο λαχταριστές!

halvas

Ο χαλβάς είναι ένα γλυκό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του Πάσχα, καθώς αποτελεί μια από τις αγαπημένες λιχουδιές της περιόδου αυτής. Καθώς πλησιάζουμε προς τη Μεγάλη Εβδομάδα, πολλοί αναζητούν δημιουργικές συνταγές για να απολαύσουν το γλυκό αυτό με έναν πιο μοντέρνο τρόπο. Μια εξαιρετική ιδέα από kindearth.net, είναι οι μπάρες χαλβά με επικάλυψη σοκολάτας, οι οποίες είναι ιδανικές για τους λάτρεις του χαλβά που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλβάς δεν είναι μόνο ένα νόστιμο παραδοσιακό γλυκό, αλλά θεωρείται και superfood! Χάρη στα συστατικά του, όπως το ταχίνι και οι ξηροί καρποί, είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά, ενώ περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτό κάνει τον χαλβά μια εξαιρετική επιλογή αν θες να απολαμβάνεις γλυκά χωρίς ενοχές, ειδικά όταν συνδυάζεται με την απόλαυση της σοκολάτας!

Μπάρες χαλβά με σοκολάτα

Υλικά:

Για τον χαλβά

  • 100 γραμμάρια χουρμάδες
  • 1 κουταλιά της σούπας κρεμώδες ταχίνι
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο σουσάμι (ή αμύγδαλα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας με βάση το νερό

Εκτέλεση:

Για τον χαλβά

1) Τρίψε τους σπόρους σουσαμιού είτε σε μύλο για ξηρούς καρπούς.

2) Βεβαιώσου ότι οι χουρμάδες σου δεν έχουν κουκούτσια

3) Χρησιμοποίησε ραβδομπλέντερ ή μικρό επεξεργαστή τροφίμων για να πολτοποιήσεις τους χουρμάδες με το ταχίνι και τη βανίλια. Μόλις τα υλικά αρχίσουν να αναμειγνύονται, πρόσθεσε το τριμμένο σουσάμι. Με την πίσω πλευρά ενός μεταλλικού κουταλιού πίεσε και ανακάτεψε, μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.

4) Όταν είναι έτοιμο, πίεσε το μείγμα μέσα σε ένα μικρό δοχείο στρωμένο με λαδόκολλα, για να δημιουργήσεις μια μπάρα χαλβά. Βάλ' το στην κατάψυξη όσο ετοιμάζεις το σοκολατένιο μέρος.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

1) Ανακάτεψε το λιωμένο λάδι καρύδας με τη ζάχαρη καρύδας, τη σκόνη κακάο και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν η βανίλια σου δεν είναι υδατοδιαλυτή, πρόσθεσε 1/4 κουταλάκι του γλυκού νερό για να βοηθήσεις τη ζάχαρη καρύδας να διαλυθεί. Ανακάτεψε για περίπου ένα λεπτό.

2) Βγάλε τη βάση του χαλβά από την κατάψυξη. Ανακάτεψε ξανά τη σοκολάτα σου και έπειτα ρίξε την πάνω στον χαλβά. Ξαναβάλε το στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.

3) Όταν η επικάλυψη σοκολάτας σφίξει, κόψε τον χαλβά σε μικρές μπάρες ή τρίγωνα και απόλαυσε αμέσως!

4) Αν περισσέψει, αποθήκευσε το στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Επειδή η σοκολάτα φτιάχτηκε με λάδι καρύδας, θα λιώσει αν ζεσταθεί πολύ.

Διάβασε επίσης:

Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!

Νηστεία 2025: Πότε ξεκινάει η Σαρακοστή; - Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να τρως

Brownies με ταχίνι και χαλβά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i