
Η σιμιγδαλένια κρέμα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι μια πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλες παραδοσιακές κρέμες ή γλυκά. Η βασική διαφορά έγκειται στο ότι το σιμιγδάλι, αν και είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, παρέχει μια πιο ήπια και αργή απορρόφηση ενέργειας, διατηρώντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα πιο σταθερά.
Σε αντίθεση με τις πιο κλασικές εκδοχές, που συχνά περιέχουν πολλές θερμίδες και υψηλές ποσότητες ζάχαρης ή λιπαρών, η σιμιγδαλένια κρέμα μπορεί να προσαρμοστεί με φυσικές γλυκαντικές ουσίες, όπως το μέλι ή το σιρόπι αγαύης, δίνοντάς μας τη γλυκιά γεύση που θέλουμε χωρίς τις βλαβερές επιπτώσεις της επεξεργασμένης ζάχαρης. Δες παρακάτω μια εκδοχή της από τον διάσημο Έλληνα food blogger, Γαβριήλ Νικολαΐδη.
Σιμιγδαλένια κρέμα σοκολάτας
Υλικά
- 40 γρ. σιμιγδάλι
- 250 ml γάλα
- 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, χωρίς ζάχαρη
Tip: Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν σφίξει, γιατί συνεχίζει να δένει μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο:
Και άλλες συνταγές με σιμιγδάλι:
Κρέμα πορτοκαλιού με σιμιγδάλι - Χωρίς προσθήκη ζάχαρης
Σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη - η ιδανική συνταγή για τη νηστεία!
H πιο υγιεινή συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά χωρίς ζάχαρη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr