Συνταγή για παγωτό λεμόνι από τον Άκη Πετρετζίκη

Λάτρεις του λεμονιού...ενωθείτε!

Συνταγή για παγωτό λεμόνι pexels

Το παγωτό είναι η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση και όχι μόνο! Είτε το τρως σε χωνάκι, είτε σε μπολάκι, είτε το βάζεις πάνω σε ένα ζεστό γλυκό, το παγωτό έχει τη μαγική ικανότητα να σου φτιάχνει τη διάθεση από την πρώτη κιόλας κουταλιά. Είναι δροσερό, γλυκό, γεμάτο γεύση και μπορείς να το βρεις σε άπειρους συνδυασμούς. Σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, μπισκότο… και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!

Αν όμως θέλεις κάτι πιο δροσερό, πιο ελαφρύ, με μια γεύση που ξυπνάει τον ουρανίσκο σου και σε γεμίζει φρεσκάδα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις παγωτό λεμόνι, από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Το παγωτό λεμόνι δεν είναι απλώς γλυκό. Είναι ανάσα δροσιάς! Έχει αυτόν τον ξινούτσικο, αναζωογονητικό χαρακτήρα που καθαρίζει τη γεύση και σε κάνει να νιώθεις αμέσως πιο ανάλαφρη. Είναι ιδανικό μετά από ένα βαρύ γεύμα ή όταν θέλεις κάτι γλυκό αλλά όχι λιγωτικό. Και το καλύτερο; Φτιάχνεται και σε light εκδοχές, χωρίς πολλά λιπαρά.

Παγωτό λεμόνι

Υλικά:

  • 4-5 λεμόνια, Θα χρειαστείς τις λεμονόκουπες και 60 γρ. χυμό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • ⅓ κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

1) Πλύνε καλά τα λεμόνια, κόψ’ τα στη μέση κατά μήκος και με ένα μαχαίρι αφαίρεσε τις λευκές ίνες από μέσα.

2) Πάρε ένα κουτάλι και βγάλε προσεκτικά τη σάρκα τους. Μετέφερέ την σε ένα μπολ.

3) Πίεσε τη σάρκα με ένα κουτάλι της σούπας για να βγάλεις τον χυμό. Κράτα 60 γρ. στην άκρη (τον υπόλοιπο μπορείς να τον κάνεις λεμονάδα!).

4) Βάλε τις λεμονόκουπες στην κατάψυξη για 3–4 ώρες για να σφίξουν.

5) Σε ένα μπολ ρίξε τη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 60 γρ. χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, ξύσμα λεμονιού και —αν θες— λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

6) Χτύπα το μείγμα με σύρμα χειρός για 3–4 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, να αφρατέψει και να ομογενοποιηθεί.

7) Μετέφερε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι, σκέπασέ το με μεμβράνη και βάλε το στην κατάψυξη για 3–4 ώρες.

8) Βγάλε το παγωτό και τις λεμονόκουπες από την κατάψυξη.

9) Ανακάτεψε το παγωτό με κουτάλι για να αφρατέψει και γέμισε με αυτό τις παγωμένες λεμονόκουπες.

10) Βάλε τις ξανά στην κατάψυξη για λίγα λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν ή σερβίρισέ τες αμέσως, ιδανικά με λίγα φύλλα δυόσμου για φρεσκάδα!

Διάβασε επίσης:

Συνταγή για παγωτό φιστίκι - με μόλις 3 υλικά

Παγωτό με φουλ πρωτεΐνη: Η viral συνταγή με το all star υλικό του TikTok

Πρωτεϊνικό παγωτό σοκολάτας - Λαχταριστό, με μόλις 3 υλικά

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i