
Η Ελένη Τσολάκη, γνωστή για τη λεπτή γραμμή της και τη φροντίδα της διατροφής της, μοιράστηκε πρόσφατα στις Instagram stories το πιο αγαπημένο twist ενός αγαπημένου ελληνικού πιάτου: τα γεμιστά με κιμά. Αντί για την κλασική συνταγή, η Ελένη προτίμησε την πρωτεϊνική εκδοχή, υπενθυμίζοντάς μας έναν τρόπο να απολαύσουμε αυτό το φαγητό με λιγότερες θερμίδες και περισσότερη θρεπτική αξία.
Αντί για ρύζι: Το συστατικό που κάνει τα γεμιστά θρεπτικά και μοναδικά

Αν κι εσύ θες να προσθέσεις λίγη επιπλέον πρωτεΐνη στην καθημερινή σου διατροφή, τα γεμιστά με κιμά είναι η ιδανική επιλογή. Μια τέτοια συνταγή σου επιτρέπει να συνδυάσεις τη γεύση του σπιτικού λαδερού φαγητού με τη διατροφική αξία του κιμά, ο οποίος ενισχύει τη μυϊκή σου αποκατάσταση, ενώ σε χορταίνει για ώρες.
Γεμιστά με κιμά, η απόλυτη πρωτεΐνη στο πιάτο σου
Η προσθήκη του κιμά αναβαθμίζει τη θρεπτική αξία του πιάτου, ενώ το φαγητό παραμένει χαμηλό σε υδατάνθρακες, ανάλογα με τις επιλογές της γέμισης (αν, για παράδειγμα, αντικατασταθεί το ρύζι με quinoa ή κριθάρι). Ειδικά για όσους ακολουθούν ένα πιο "διατροφικό" τρόπο ζωής, τα γεμιστά με κιμά περιέχουν:
Πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας τη μυϊκή αποκατάσταση και δίνοντας το αίσθημα κορεσμού για ώρες.
Φυτικές ίνες από τα φρέσκα λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια), που προσφέρουν αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την πέψη.
Χαμηλό λιπαρό περιεχόμενο, αν χρησιμοποιήσεις άπαχο κιμά ή κρέας γαλοπούλας.
5 καλοκαιρινά λαδερά φουλ στην πρωτεΐνη
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr