Φτιάξε σπιτική μαρμελάδα κυδώνι με μόλις 3 υλικά - εύκολη και αρωματική

Η πιο εύκολη και γευστική μαρμελάδα κυδώνι με μόλις 3 υλικά στο σπίτι σου.

Quince Jam istock

Το κυδώνι είναι ένα σπάνιο αλλά ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο, με μοναδική γεύση και πλούσιο άρωμα. Η σκληρή σάρκα του και η φυσική του ξινίλα το κάνουν ιδανικό για μαγείρεμα, μαρμελάδες και κομπόστες, όπου αναδεικνύεται το άρωμά του και η αρκετά πηκτή υφή του. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, προσφέροντας πολλά θρεπτικά οφέλη σε λίγες θερμίδες, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά του σε πηκτίνη το καθιστά ιδανικό για γλυκές παρασκευές που διατηρούνται για μήνες.

Οι μαρμελάδες αποτελούν έναν παραδοσιακό τρόπο διατήρησης των φρούτων, προσφέροντας γλυκιά απόλαυση και παράλληλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Η μαρμελάδα κυδώνι ξεχωρίζει για τη μοναδική γεύση και την αρωματική της υφή, ενώ η παρασκευή της δεν απαιτεί πολύπλοκα υλικά ή ειδικό εξοπλισμό. Με λίγα μόνο βασικά υλικά μπορείς να φτιάξεις μια σπιτική μαρμελάδα, πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά, έτοιμη να συνοδεύσει ψωμί, γιαούρτι ή γλυκά.

jam
istock

Τώρα, θα δούμε μια πανεύκολη συνταγή για το πώς να φτιάξεις μαρμελάδα κυδώνι χρησιμοποιώντας μόλις 3 κύρια υλικά.

Μαρμελάδα κυδώνι

Υλικά:

  • 2 μεγάλα κυδώνια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/4 φλιτζάνι ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

1) Καθάρισε τα κυδώνια από το κουκούτσι και κόψε τα σε μεγάλα κομμάτια. Η φλούδα περιέχει υψηλή ποσότητα πηκτίνης, γι’ αυτό μην την αφαιρέσεις.

2) Χρησιμοποίησε ένα πολυμηχάνημα ή μπλέντερ για να ψιλοκόψεις τα κυδώνια στο μέγεθος που θέλεις για τη μαρμελάδα, όχι πολύ ψιλά και όχι πολύ μεγάλα, για να έχεις κομματάκια. Ιδανικά, το μέγεθος να είναι περίπου όσο ένας κόκκος ρύζιου.

3) Βάλε τα ψιλοκομμένα κυδώνια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και βάλε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με καπάκι και σιγόβρασε για περίπου 30 λεπτά.

4) Στο τέλος ανακάτευε τακτικά για να μην καεί η σάλτσα των κυδωνιών. Αν η σάλτσα δεν είναι αρκετά πηχτή, αφαίρεσε το καπάκι και συνέχισε το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λίγο πιο πηχτή από όσο θέλεις (θα αραιώσει λίγο μετά την προσθήκη ζάχαρης και λεμονιού).

5) Αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ενώ η σάλτσα είναι ακόμη ζεστή, πρόσθεσε τη ζάχαρη και ανακάτεψε ώστε να λιώσει. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και ανακάτεψε ξανά.

6) Βάλε τη μαρμελάδα σε ένα γυάλινο βάζο, κλείσε καλά και φύλαξε στο ψυγείο μέχρι 12 μήνες.

Διάβασε επίσης:

Χουρμάδες vs δαμάσκηνα: Ποιο είναι τελικά καλύτερο για τη δυσκοιλιότητα;

Μαρμελάδα δαμάσκηνο: Μια 100% φυσική συνταγή χωρίς ζάχαρη ή άλλα υποκατάστατα

Η πιο ελαφριά μαρμελάδα από χρυσόμηλα - χωρίς ίχνος ζάχαρης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i