Απίστευτο διατροφικό σκάνδαλο: Σοκάρουν όσα θα έφταναν στο πιάτο μας

Συγκλονίζει το διατροφικό σκάνδαλο που αποκάλυψε η Interpol και Europol με ευρήματα όπως κρέας πιθήκου, ελιές με γαλαζόπετρα και κοτόπουλα στη φορμόλη.

interpol

Απίστευτο διατροφικό σκάνδαλο που αγγίζει τουλάχιστον 57 χώρες ανακάλυψε σε επιχείρησή της η Interpol με τη συνδρομή της Europol.

10 χιλιάδες τόνοι νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων κατασχέθηκαν τους τελευταίους μήνες στις κοινές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν  Interpol και  Europol σε 57 χώρες.

Η επιχείρηση "Opson V" πραγματικά συγκλονίζει μιας και οι μεγάλες ποσότητες τροφών, θα έφταναν στα πιάτα μας.

Μεταξύ αυτών σχεδόν 9 τόνοι μολυσμένης με λίπασμα ζάχαρης στο Χαρτούμ, 85 τόνοι ελιές που είχαν καλυφθεί με θειικό χαλκό (γαλαζόπετρα) για να γίνει το χρώμα τους πιο δελεαστικό.

Τα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο Βέλγιο ανακάλυψαν πολλά κιλά κρέατος πιθήκου, ενώ στη Γαλλία κατασχέθηκαν πολλά κιλά από γρύλους και κάμπιες.

Στην Ταϊλάνδη, οι ερευνητές βρήκαν και κατέστρεψαν 30 τόνους βοείου και βουβαλίσιου κρέατος ακατάλληλου για κατανάλωση που προορίζονταν να πωληθεί στα μεγάλα σουπερ μάρκετ.

Στην Ινδονησία βρέθηκαν και καταστράφηκαν 70 κιλά εντόσθια από κοτόπουλα διατηρημένα στη φορμόλη.

Το βίντεο από τις επιχειρήσεις σοκάρει:

Στη χώρα μας, το διατροφικό σκάνδαλο περιλαμβάνει το κλείσιμο τριώ παράνομων εργοστασίων που έκαναν παραγωγή νοθευμένου αλκοόλ.

Η αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για την διαδικασία παραγωγής, όπως ετικέτες, καπάκια, άδεια μπουκάλια αλλά και πάνω από 7.400 μπουκάλια νοθευμένων αλκοολούχων ποτών με πλαστές ετικέτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i