Μισό αβοκάντο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα!

Mήπως να το ρίξουμε στη σος γκουακαμόλε; Αν σκεφτείς πως νέα έρευνα υποστηρίζει δυναμικά την κατανάλωση αβοκάντο για την απώλεια βάρους, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτούμε το πράσινο αυτό καλούδι.

20.01.2014

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Μισό αβοκάντο την ημέρα, τα κιλά τα κάνει πέρα!

Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Λόμα Λίντα στην Καλιφόρνια (Loma Linda University Medical Center), με επικεφαλής τον Dr. Joan Sabate, συνέκρινε τις επιδράσεις της προσθήκης του αβοκάντο στη διατροφή, ως προς τον κορεσμό, την ανταπόκριση της ινσουλίνης του σακχάρου και της πρόσληψης τροφής.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα- ηλικίας από 25-65 και με δείκτη μάζας σώματος από 25-35- να προσθέσουν μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους γεύμα.

Τα άτομα που προσέθεσαν το μισό αβοκάντο στο μεσημεριανό τους, ανέφεραν μεγαλύτερη αίσθηση κορεσμού κατά 23% και μειωμένη επιθυμία για φαγητό κατά 28% μετά από πέντε ώρες σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωσαν αβοκάντο. Ταυτόχρονα και μετά από τρεις ώρες, εκείνοι που κατανάλωσαν το μισό αβοκάντο, ανέφεραν  μειωμένη επιθυμία για φαγητό κατά 40% και αυξημένη αίσθηση κορεσμού κατά 26%.

«Ο κορεσμός είναι σημαντικός παράγοντας στην διαχείριση του βάρους, αφού αν αισθάνεσαι χορτάτος, είναι απίθανο να καταναλώσεις σνακ ανάμεσα στα γεύματα», εξηγεί ο εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου Λόμα Λίντα, Herbert Atienza.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μάλιστα πως η προσθήκη αβοκάντο μπορεί να αύξησε τις θερμίδες (κατά 112) και τους υδατάνθρακες που καταναλώθηκαν στο μεσημεριανό γεύμα αλλά δεν προκάλεσε αύξηση του σακχάρου του αίματος σε όριο πέρα από αυτό ενός συνήθους μεσημεριανού.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece