10 τρόποι για να μη χαλάσεις τη δίαιτα (ακόμα κι αν πεινάς)

Αν η πείνα δεν σε αφήνει να μείνεις πιστή στη δίαιτα που ξεκίνησες, σου έχουμε 10+1 απλούς τρόπους για να ξεπεράσεις το πρόβλημα.

29.03.2018

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Είναι πολύ πιθανό να έχεις υποβάλλει κι εσύ τον οργανισμό σου σε στερητικές δίαιτες για να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούν. Να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη! Οι γυναίκες περνούν περίπου 17 χρόνια της ζωής τους κάνοντας δίαιτα.

Αυτό αποδεικνύεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για λογαριασμό της Diet Chef UΚ, εκδίδοντας στοιχεία που σοκάρουν.

Συγκεκριμένα, οι γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο άνω των 18 χρόνων κάνουν δίαιτα τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, επί 45 ημέρες κάθε φορά, ενώ χάνουν περίπου 5,5 κιλά σε κάθε τους προσπάθεια.

Μάλιστα, μία στις τρεις δήλωσε ότι κάνει δίαιτα τουλάχιστον για 6 μήνες το χρόνο. Ενώ ποικίλοι είναι και οι λόγοι που τις οδηγούν σε δίαιτες: το 52% για να χωρέσουν στα αγαπημένα τους ρούχα, για να βγουν στην παραλία, αλλά και για να παραστούν χωρίς άγχος σε κάποια σημαντική εκδήλωση όπως γάμος κ.λπ.

Οι αιτίες για τις οποίες αποτυγχάνει η δίαιτά τους είναι μάλλον κοινές σε όλες τις γυναίκες: το 35% των γυναικών ισχυρίζεται ότι δεν τα καταφέρνει εξαιτίας της εξάρτησής του με το φαγητό, το 33% επειδή δεν μπορεί να συγκρατήσει τον εαυτό του ενώ το 20% κατηγορεί το υψηλό κόστος των υγιεινών τροφίμων.

Αν δεν θέλεις να χαλάσεις τη δίαιτα, μπορείς να δοκιμάσεις δέκα + απλούς τρόπους για να μείνεις πιστή στο πρόγραμμά σου.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Best of network

#shapegreece