Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας food blogger μάς προτείνει τρεις διαφορετικές και πρωτότυπες τάρτες

Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη

O αγαπημένος μας food blogger μάς προτείνει τρεις διαφορετικές και πρωτότυπες τάρτες για να φτιάξουμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Κάθε φορά που βλέπουμε το instagram του @gabnikolaidis μας τρέχουν τα σάλια, και έτσι αποφασίσαμε να του ζητήσουμε να επιλέξει τις 3 top αγαπημένες του συνταγές για τάρτες!

Τάρτα αλμυρής Πραλίνας με Ράσμπερι

Για τη ζύμη αυτής της συνταγής κάνουμε την βασική γλυκιά ζύμη που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ

Γλυκές και αλμυρές τάρτες από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη - εικόνα 1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
  • 500 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 20 ράσμπερι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ψήνουμε τη ζύμη της τάρτας.
  • Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Όσο πιο μικρά τα κομμάτια τόσο το καλύτερο γιατί θα λιώσουν πιο εύκολα.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Δεν την αφήνουμε να βράσει επειδή θα μυρίσει άσχημα. Πάντοτε όταν ζεσταίνουμε κρέμα γάλακτος την αποσύρουμε όταν δούμε ότι έχει αρχίσει να αχνίζει έντονα και την αισθανθούμε καυτή στο δάχτυλό μας.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Αφήνουμε να σταθεί για 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει καλά η σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε την τάρτα με το μείγμα της σοκολάτας και αραδιάζουμε τα ράσμπερι
  • Αφήνουμε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου να δέσει η σοκολάτα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i