Sambal Oelek: Φτιάξε την καυτερή σάλτσα από την Ινδονησία για λαχανικά, ψάρια και ψητά

Μία πολύ διαφορετική αλλά και εύκολη συνταγή που ταιριάζει με τα περισσότερα πιάτα σου

condiment-picture-id175203619 Credit:skrip

Το Sambal oelek είναι μια από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες της ασιατικής κουζίνας, που αν είσαι λάτρης των καυτερών γεύσεων και της πολυεθνικής κουζίνας, θα αγαπήσεις. Η sambal oelek είναι κοινή συνταγή σε χώρες που προτιμούν τα καυτερά φαγητά και κυρίως στη Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Σιγκαπούρη και πολλές ακόμα. Πώς θα φτιάξεις μόνη σου την καυτερή αυτή σάλτσα; Βρες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.

Διάβασε ακόμα:Γιατί να τρως κάθε μέρα σαλάτα; Υπάρχουν 6 βασικοί λόγοι

Sambal Oelek:  Υλικά

  • 1/5 κιλό καυτερές κόκκινες πιπεριές (όπως jalapeño ή serrano), με τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • 1/3 κούπας ξίδι ρυζιού
  • 1 1/2 κ.γλ. αλάτι kosher
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό

Διάβασε ακόμα:Σούπα παντζάρι γλυκοπατάτα από τον food blogger Cool Artisan

Εκτέλεση

Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε τις πιπεριές, και άφησέ τις για περίπου δέκα λεπτά. Πρόσθεσε το ξίδι και το αλάτι και άφησε ακόμα πέντε λεπτά, ενώ θα ανακατεύεις το μείγμα αρκετά συχνά. Βγάλε τη σάλτσα από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει για δέκα λεπτά. Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και πρόσθεσε το νερό. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Διατήρησε στο ψυγείο τη σάλτσα έως και μια εβδομάδα.

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i