Τι αλεύρι βάζουμε στα τσουρέκια, το ψωμί, το κέικ;

Όλη η πληροφορία για το αλεύρι, για το απαραίτητο συστατικό της μαγειρικής.

τσουρέκια iStock

Πολλές φορές με ρωτάτε τι αλεύρι βάζω στα κουλουράκια, ποιο είναι το κατάλληλο αλεύρι για τσουρέκια; Με ποιο αλεύρι κάνω ψωμί ή κέικ; Όλα θα σας τα πω με την σειρά.
 
Το αλεύρι είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική. Ακόμα, διαμορφώνει τα γεύματα μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Βέβαια η απλουστευμένη μορφή του, από τότε μέχρι σήμερα, έχει αλλάξει όπως και τα είδη του. Έτσι, στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές ποικιλίες από αλεύρι ανάλογα με την προέλευση, τον τρόπο παρασκευής αλλά και τη χρήση του. Κάθε είδος διαφέρει στη σύσταση, στην προέλευση, στη γεύση, την υφή, το χρώμα και έτσι επηρεάζει και τον τρόπο χρήσης του στη μαγειρική αλλά και τη ζαχαροπλαστική.
 
 
Αλεύρι δεν είναι μόνο ένα..!

Το αλεύρι γενικά είναι μία λεπτή σκόνη που παράγεται από δημητριακά και συνηθέστερα από το σιτάρι, αλλά και από το καλαμπόκι, τη σίκαλη, το κριθάρι και το ρύζι. Τα τελευταία χρόνια όμως και ανάλογα με τις ανθρώπινες ανάγκες, αλεύρια παράγονται και από όσπρια, από σόγια, από πατάτα, από βρώμη, από καστανό ρύζι, από χαρούπια, από ρεβίθια αλλά και από ξηρούς καρπούς.
 
Οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στα είδη του αλευριού γίνονται όταν μιλάμε για την ποιότητα του σιταριού ή όποιας άλλης πρώτης ύλης, το βαθμό κοσκινίσματος αλλά και τον τρόπο αλέσματος. Όταν ψήνουμε ένα παρασκεύασμα με αλεύρι, είτε είναι κέικ, ψωμί, τσουρέκια, κρουασάν, donuts , λουκουμάδες ή οτιδήποτε άλλο, χρησιμοποιούμε ένα αλεύρι συγκεκριμένου τύπου. Η αλήθεια όμως είναι ότι πολλές φορές αυτοί οι διαχωρισμοί μας μπερδεύουν.  Για αυτό ας βάλουμε σε μία σειρά τις χρήσεις του αλευριού και να κάνουμε ακόμα πιο εύκολη τη ζωή μας και καλύτερη τη συνταγή μας.

Τι αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε; ποιο είναι το κατάλληλο αλεύρι;

Διάβασε περισσότερα στο argiro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i